INSIDER

Nem fogod elhinni, milyen állatok lepték el Budapest utcáit

Jó néhány állatbarát fogott össze, hogy közös erővel gyűjtsék be a cukiságokat.
  • Szerző: Ripost

Az ősz beköszöntével Budapest utcáin sétálva jó néhány sünivel találkozhatunk. Az állatok egyre nagyobb számban jönnek elő. Mivel kis méretűek, nagy esély van rá, hogy valaki esetleg rájuk lép, vagy figyelmetlenségből kárt tesz bennük. A napközben talált sünök valószínűleg megsérültek, vagy bajba kerültek, mert ezek az állatok alapvetően csak sötétedés után, éjszaka jönnek elő.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A sünik védelme érdekében most több állatbarát is összefogott, hogy közös erővel segítsen a bajba jutott sünökön. Sokan osztották meg a Facebookon, hogy találtak egy-egy sérült állatot az utcán és nem tudták, hogyan segítsenek.

Fotó: Sünbarát Alapítvány

A Sünbarát Alapítvány útmutatása alapján a napközben talált, valószínűleg segítségre szoruló sünin a következőképpen tudsz segíteni:

A felnőtt sünöket vastag kesztyűvel szabad csak megfogni, mert bár alapvetően kedves és barátságos élőlények, de a tüskéik megsérthetik a kezed és talán meg is harapnak. Ha megállapítottad, hogy egy süninek segítségre van szüksége, vedd fel és tedd egy újságpapírral és törülközővel bélelt kartondobozba. Ezen felül tehetsz még egy törülközőbe csavart meleg vizes palackot is (vagy más műanyag üveget meleg vízzel töltve) a dobozba; a közvetlen hő ugyanis segít a sokkos állaton. A sünit, amilyen hamar csak lehet, el kell vinni egy állatkórházba.

Fontos, hogy soha ne adj tejet a süninek!

A Sünbarátok Facebook-oldalán rengeteg megható történettel találkozhatunk. Láthatjuk, hogy mi történt a sünikkel, hogyan látták el őket és mi lett a sorsuk.

Fotó: Sünbarát Alapítvány

A képen látható kis sünnek a medencéje törött el és most lábadozik, de ahhoz képest, ami történt vele, már jól van. Tornázik, járkál, hamarosan teljesen felépülhet. Ennek a jószágnak a megmentése is egy jólelkű járókelőnek köszönhető, aki tudta, mit tegyen ilyen helyzetben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?