INSIDER

Vérlázítóan aljas módszerrel szivatják a határ környéki idős magyarokat

Egy fehér furgonnal jár 7 férfi és aljas módszerrel becsapják az időseket.
  • Szerző: Ripost

Csalás áldozata lett egy szlovákiai idős ember, aljas módszerrel verték át.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A háza előtti betonszegélyt akarta rendbe rakni, és ahogy kint végezte az előkészületi munkálatokat, egy vágsellyei járási rendszámú fehér furgon állt meg mellette. Hét férfi szállt ki az autóból és azzal szólították meg őt, hogy munkát keresnek, szívesen elvégzik a betonozást, baráti áron, mondván, hogy 80 centet számolnak egy kiló eldolgozott betonra, plusz a munkaköltség – írja a Paraméter.sk.

Az idős férfi átszámolta fejben a munkálatokat, és miután szóbeli egyezkedésük során mindkét fél 200-300 euró körüli végösszegről beszélt, rábólintott.

A munkát elvégezték, de amikor fizetésre került a sor, kiderült a turpisság.

„Miután végeztek, mondták, hogy a végső ár egy ezressel több, ledöbbentem, az azért mégis rengeteg pénz és aránytalanul soknak tartottam, de heten körbeálltak és elkezdték magyarázni, hogy igaz, hogy a beton kilóját 80 centért számolták, de nézzem meg, milyen nehéz egy lapátnyi beton, valamint a betont keverő cégre apelláltak azzal, hogy nem veszi vissza a betont. Éreztem, hogy ez nem stimmel, de heten úgy hatottak rám, hogy végül kifizettem nekik az 1300 eurót”mondta a lapnak az egyházgellei férfi.

Fehér furgonnal jár az időseket átverő banda – képünk illusztráció (Fotó: Pixabay.com )

Kiderült: nem ez volt az első ilyen eset, a csapat több embert is átvert. Iván Lajos, a falu polgármestere is tud a dologról és figyelmeztette is a lakókat.

„A hangosbemondón keresztül többször figyelmeztetni fogjuk a lakosokat, hogy ne dőljenek be holmi platós fehér furgonból olcsó munkát kínáló, furcsán jó lehetőségnek tűnő munkaajánlatoknak, ismeretlenektől” – mondta a lapnak.

Az ilyen esetekkel szemben sokszor a rendőrség lehetőségei is korlátozottak, mert a felek csak szóbeli megállapodást kötöttek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?