INSIDER

Aljas módon nyúlták le a vizslamentőket

Akik egy kicsit is ismerik az állatvédő szervezeteket, azok tudják, a legtöbbet tagjaik lelkesedése és az állatok iránti szeretete hajtja, és szinte sakkozniuk kell az adományokkal, hogy hónapról hónapra kijöjjenek. Éppen ezért különösen vérlázítóak azok az esetek, amelyekről a Vizslamentés csapata számolt be közösségi oldalán a napokban.
  • Szerző: Ripost

„Az utóbbi időben többször előfordult, hogy az állatorvosi rendelőben szembesültünk azzal a nagyon kellemetlen ténnyel, hogy tartozásunk van. Mégpedig azért, mert egyes gazdák elviszik kezeltetni, oltatni, műttetni a vizsláikat és simán azt mondják, hogy a számlát a Vizslamentés fizeti, velünk ezt megbeszélték. A mi állatorvosunkban pedig egy szemernyi kétség sincs, hogy ez nem így van, hisz a védenceink számláját valóban mi fizetjük. A védenceink azok, akik még nem gazdisok. Itt viszont már gazdisodott vizslás gazdik nem túl etikus hozzáállásáról van szó, akiknek a költségeit így kénytelen volt a Vizslamentés csapata saját zsebből kifizetni.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció (Fotó: vizslamentés)

Az ügy kapcsán megkerestük a Vizslamentés csapat vezetőjét.

Képünk illusztráció (Fotó: vizslamentés)

„Csak januárban három eset történt, melyek 50 ezer forintos kárt okoztak. Az adatok alapján igyekszünk beazonosítani a szervezetünk nevével és tagjainak pénzével visszaélőket, ám hiába kerestük őket, válaszra sem méltatnak” – mondja a -nak Menhard Evelin. „A Vizslamentőknek országos szervezetként az ilyen ügyeken túl is rengeteg a teendője, nincs se időnk, se kedvünk feljelentéseket tenni. Ugyanakkor kénytelenek vagyunk a velünk kapcsolatban álló állatorvosoktól minden egyes beavatkozásról bejelentést kérni, amikor valaki a fizetéskor ránk hivatkozik” – összegez az állatvédő.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?