INSIDER

Alighogy lelepleztük a rablók friss módszerét, újabb trükkről érkezett hír

Nem csak papírgyűjtőként házalnak a rablók Budapesten, más utcákban más módszerekkel próbálkoznak. Mindenki figyeljen oda, kinek nyit ajtót!
  • Szerző: Ripost

Nem csak papírgyűjtőnek adják ki magukat a csalók. Ahogy arról már korábban írtunk: papírgyűjőként csöngetnek be, de valójában az értékeidre fáj a foguk és ajtónyitás után erőszakkal bemennek a lakásba és viszik az értéktárgyaidat. A XIII. kerületben ütötte fel a fejét az új módszer.

A Dagály utcában már áldozata is van a papírgyűjtős-módszerrel rablóknak: egy lakásból aranyékszereket vittek el a bűnözők.

Képünk illusztráció.
Fotó: Charlotte May (Pexels)

Ugyanakkor a Párkány utcában újabb módszerrel szembesültek a lakók. Mint megtudtuk: este nyolckor csengetnek be és azt mondják, csótányirtás miatt jöttek. Ezután megkérik, hogy engedjék be őket az ajtón, de aki rutinos, tudja, hogy vagy a ház kér rovarirtást, amiről előzetesen tájékoztatják is a lakókat, vagy maga a lakó rendeli meg a szolgáltatást, de a váratlanul, pláne hívatlanul becsengető rovarirtó mindenképpen gyanús – nem jó ötlet az otthonunkba invitálni.

Egy hölgy számolt be az esetről, amikor informátorunk óvatosságra intette a helyieket a papírgyűjtő-csalás kapcsán. Ő átlátott a szitán, valószínűleg ennek köszönheti, hogy nem rabolták ki a lakását.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?