INSIDER

Alig négy napja szabadult, most ezzel akarta megölni a rendőröket

Kiszabadult a börtönből, majd pár nap múlva már ásóval a kezében indított rohamot a rendőrök ellen egy nyírségi férfi.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és emberölés előkészülete miatt gyanúsítottként hallgatta ki azt 24 éves férfit, aki négy napja szabadult szabadságvesztés büntetéséből.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A hét elején egy nyírségi településen családi veszekedésről szóló bejelentés alapján intézkedtek a rendőrök. Ennek során megállapították, hogy az egyik férfi szerepel a Körözési Nyilvántartási Rendszerben szabálysértési bírság meg nem fizetése miatt. A rendőrök közölték a férfival, hogy – mivel a bírság összegét a helyszínen sem tudta megfizeti – elő fogják állítani.

A férfi testvére erre kijelentette, hogy „innen nem visztek el senkit”, majd meglökte fivérét, aki ennek hatására elmenekült.

Az elkövető ezután beszaladt az udvarra, miközben azt kiabálta a rendőröknek, hogy „pisztolyt kell rám fognotok, ha el akarjátok vinni a testvéremet”, majd magához vett egy 175 centiméteres ásót.

Fotó: Magyarország Ügyészsége

A férfi az ásót két kezébe fogva a feje fölé emelte, odalépett a szolgálati autóhoz, és az ásóval a kocsi jobb első ajtajának szélvédője irányába ütött.

Ezután újra felemelve azt a feje fölé, támadólag a rendőrök irányába indult, miközben megöléssel fenyegette őket.

A rendőrök eközben többször eredménytelenül szólították fel a férfit, hogy hagyjon fel az erőszakos magatartással. Végül a feldühödött férfi kezéből az apja vette ki az ásót. A támadó ezután elmenekült.

A nyomozó ügyészség a – többek között hasonló cselekmény elkövetése miatt büntetett – férfi elfogását követően elrendelte őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki, és indítványozta letartóztatása elrendelését. Az elkövető testvére azóta is szökésben van.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A hólabdától a kókusztortáig
címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?