Létrehozva: 2020.08.25.

Áldozatai szemébe kell néznie Bróker Marcsinak

Szeptember 15-én folytatódik a jelenleg házi őrizetben lévő D. Sándorné pere. A Bróker Marcsiként elhíresült nőt több mint 12 milliárd forintos csalással vádolják. Minden bizonnyal több károsultjával is szembe kell néznie a tárgyaláson.

Majdnem egy évet tölthetett házi őrizetben, szeptember közepétől viszont olyan emberekkel kell találkoznia, akiket a vádirat szerint átvágott. Bróker Marcsi pere ugyanis szeptember 15-én tanúmeghallgatásokkal folytatódik.

Bróker Marcsit kiengedik a börtönből Fotó: Máthé Zoltán / MTI

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség 767 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás, jogosulatlan pénzügyi tevékenység, kétrendbeli sikkasztás és számvitel rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat ellene.

A karcagi asszony a budapesti székhelyű Kun-Mediátor Kft. képviselőjeként a cég 15 éves működése alatt 12 milliárd forintot meghaladó kárt okozott az ügyfeleknek. Cége nevében 1999 nyarától 2015 tavaszáig az átlagosnál jóval kedvezőbb haszonnal kínált kecsegtető befektetési lehetőséget, főként a Karcagon és környékén élőknek. Tette mindezt úgy, hogy a Kun-Mediátornak nem volt engedélye ilyen tevékenységre. A befolyt pénzt saját és családja költségeire fordította, ám egyeseknek azért pontosan fizetett, hogy fenntartsa a látszatot.

„Bróker Marcsi” 2015 tavaszán eltűnt Magyarországról, végül mintegy másfél évvel később a közép-amerikai Belize-ben fogták el. A hírek szerint több millió dollárt is elköltött, majd mikor elfogyott a pénze, besétált a rendőrségre, és feladta magát. D. Sándornét végül 2016 decemberében hozták haza az offshore- és adóparadicsomból. Letartóztatták, és a tárgyalásai is elkezdődtek.

Az utóbbi, közel egy évben nem lehetett oka panaszra, ugyanis tavaly december közepe óta a lányánál húzhatta meg magát házi őrizetben. Mivel hosszú ideig tart a tanúk kihallgatása, az idő az asszonynak dolgozik.

Azért lehet jelenleg is házi őrizetben, mert a büntetőeljárási törvény szerint az, akivel szemben tíz évnél nem súlyosabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt van folyamatban eljárás, legfeljebb három évig tartható letartóztatásban. Naponta csak két órára mehet ki, akkor is csak a szükséges vásárlásokat intézheti és gyógykezelésre, patikába mehet. Bár nyomkövetőt is kell hordania, ahhoz képest, hogy a gyanú szerint 12 milliárd forint értékben okozott kárt, ez nagyon is kibírható.

Szeptember közepétől azonban egymást követő 5 alkalommal újra találkoznia kell azokkal, akiket becsapott. A tárgyalás iratismertetéssel és tanúmeghallgatásokkal folytatódik szeptember 15-én. Ez persze nem jelenti azt, hogy a jó életnek vége lenne: a pár kínos óra után D. Sándornét ugyanúgy hazaviszi majd a lánya. Bróker Marcsi ugyanis a jogerős ítéletig maradhat majd házi őrizetben. Mivel egyelőre első fokon folyik a tárgyalása, ez várhatóan még hosszú hónapokig, vagy akár évekig így lesz.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Jelentős műsorváltozás lesz a TV2-n

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

mandiner.hu

Váratlan helyről kapott támogató szavakat Varga Judit

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

mandiner.hu

Putyin elmondta, hogy megtámadná-e Európát

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

travelo.hu

Videó: Ez a somogyi település a húsvéti dekorációk mogulja

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Varga Judit elárulta, mi maradt ki a rendőrségi jegyzőkönyvből

INSIDER

Számos változást hoz a húsvét: mutatjuk a hosszú hétvége legfontosabb tudnivalóit

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

"Nagyon megijedtem" - Szörnyű napokat él át a csontödémás Kevin

INSIDER

Kiadták a figyelmeztetést: folytatódik a viharos szél, mutatjuk hol lesz a legdurvább

INSIDER

Szívszorító: Húsvéti nyuszik és tojások díszítik a 15 évesen elhunyt Dominik sírját

INSIDER

"Ha lenne kiben hinni, akkor még ma is élne" – kiderült, ezért halt meg a miskolci lépcsőn Zoltán