INSIDER

Áldozatai szemébe kell néznie Bróker Marcsinak

Szeptember 15-én folytatódik a jelenleg házi őrizetben lévő D. Sándorné pere. A Bróker Marcsiként elhíresült nőt több mint 12 milliárd forintos csalással vádolják. Minden bizonnyal több károsultjával is szembe kell néznie a tárgyaláson.
  • Szerző: Ripost

Majdnem egy évet tölthetett házi őrizetben, szeptember közepétől viszont olyan emberekkel kell találkoznia, akiket a vádirat szerint átvágott. Bróker Marcsi pere ugyanis szeptember 15-én tanúmeghallgatásokkal folytatódik.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Bróker Marcsit kiengedik a börtönből Fotó: Máthé Zoltán / MTI

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség 767 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás, jogosulatlan pénzügyi tevékenység, kétrendbeli sikkasztás és számvitel rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat ellene.

A karcagi asszony a budapesti székhelyű Kun-Mediátor Kft. képviselőjeként a cég 15 éves működése alatt 12 milliárd forintot meghaladó kárt okozott az ügyfeleknek. Cége nevében 1999 nyarától 2015 tavaszáig az átlagosnál jóval kedvezőbb haszonnal kínált kecsegtető befektetési lehetőséget, főként a Karcagon és környékén élőknek. Tette mindezt úgy, hogy a Kun-Mediátornak nem volt engedélye ilyen tevékenységre. A befolyt pénzt saját és családja költségeire fordította, ám egyeseknek azért pontosan fizetett, hogy fenntartsa a látszatot.

„Bróker Marcsi” 2015 tavaszán eltűnt Magyarországról, végül mintegy másfél évvel később a közép-amerikai Belize-ben fogták el. A hírek szerint több millió dollárt is elköltött, majd mikor elfogyott a pénze, besétált a rendőrségre, és feladta magát. D. Sándornét végül 2016 decemberében hozták haza az offshore- és adóparadicsomból. Letartóztatták, és a tárgyalásai is elkezdődtek.

Az utóbbi, közel egy évben nem lehetett oka panaszra, ugyanis tavaly december közepe óta a lányánál húzhatta meg magát házi őrizetben. Mivel hosszú ideig tart a tanúk kihallgatása, az idő az asszonynak dolgozik.

Azért lehet jelenleg is házi őrizetben, mert a büntetőeljárási törvény szerint az, akivel szemben tíz évnél nem súlyosabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt van folyamatban eljárás, legfeljebb három évig tartható letartóztatásban. Naponta csak két órára mehet ki, akkor is csak a szükséges vásárlásokat intézheti és gyógykezelésre, patikába mehet. Bár nyomkövetőt is kell hordania, ahhoz képest, hogy a gyanú szerint 12 milliárd forint értékben okozott kárt, ez nagyon is kibírható.

Szeptember közepétől azonban egymást követő 5 alkalommal újra találkoznia kell azokkal, akiket becsapott. A tárgyalás iratismertetéssel és tanúmeghallgatásokkal folytatódik szeptember 15-én. Ez persze nem jelenti azt, hogy a jó életnek vége lenne: a pár kínos óra után D. Sándornét ugyanúgy hazaviszi majd a lánya. Bróker Marcsi ugyanis a jogerős ítéletig maradhat majd házi őrizetben. Mivel egyelőre első fokon folyik a tárgyalása, ez várhatóan még hosszú hónapokig, vagy akár évekig így lesz.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?