INSIDER

Áldoktort népszerűsített Novák Hunor, íme a következmények

A népszerű gyermekorvos egy kitüntetésekkel tarkított műtőssegédet „reklámozott”, akiről kiderült: megkérdőjelezhető beavatkozásokat végzett.
  • Szerző: Ripost

Kiderült: áldoktort népszerűsített Novák Hunor. A népszerű gyermekorvos egy gyógypedikűrösként dolgozó hajdani műtőssegédet ajánlott a mintegy 175 ezres követőtábora figyelmébe a Facebook-oldalán. Mint írja, a személyes jó tapasztalatok mellett leinformálta, mielőtt „reklámozta” az illetőt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Áldoktort népszerűsített Novák Hunor

Áldoktort népszerűsített Novák Hunor

„Szomorú vagyok, csalódott, ami történt: elfogadhatatlan. Egy cikkben jószándékból „reklámoztam”, ajánlottam egy egykor kórházban dolgozó műtőssegédet, gyógypedikűröst. Akiről jókat hallottam közvetlen kollégáitól, orvosoktól és velem is emberséges volt.

Panasz érkezett hozzám, ami megalapozottnak tűnik. Úgy néz ki, a kórházat otthagyó, már csak gyógypedikűrösként dolgozó személy rossz útra tért, orvosnak tüntette fel magát, megkérdőjelezhető beavatkozásokat végzett háznál, és olyan készítményeket használt, amit csak orvos használhat.

Szomorú vagyok, hogy egy ember ilyen útra lép. Pedig szép pálya, kitüntetéssel tarkított életút van mögötte. A történtektől elhatárolódom, minden vele kapcsolatos információt töröltem oldalamról, és az elfogadhatatlan problémát telefonon jeleztem is számára.

Ha úgy érzi, személyesen érintett és kuruzslás áldozata lett, megteheti a szükséges lépéseket.” – írja Facebook oldalán dr. Novák Hunor, miután kiderült: áldoktort népszerűsített.

Tévedett a koronavírus kapcsán is

Dr. Novák Hunor beismerte, nem gondolta volna, hogy a koronavírusból világjárvány lesz. Erről a szakember a Felforgatók podcast harmadik évadjának első epizódjában Kadarkai Endrének. „Amikor még csak világszerte történt egy-egy haláleset és iszonyatos pánik volt, én nyugtattam az embereket, hogy az influenzával összehasonlítva nem tűnik veszélyesnek ez a vírus és hogy volt korábban két koronavírus-járvány, amelyek eltűntek. Az akkori tudásom szerint az tűnt a realitásnak, nem is csináltam volna másképp. Most pedig pont az ellenkezőjét látjuk, hogy sokkal veszélyesebb, mint az influenzavírus és mások megpróbálják elbagatellizálni” – tette hozzá a gyermekorvos a hetente új résszel jelentkező műsorban.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?