INSIDER

Elképesztő akció: 8 emeletnyi szívvel ünneplik a Valentin-napot Miskolcon

Különleges módon búcsúztatták a Házasság Hetét, és köszöntötték a Valentin-napot Miskolcon. Nyolc emeletnyi, ablakok fényeiből kirajzolódó szívet mintáztak az avasi lakótelep egyik bérházának homlokzatára.
  • Szerző: Ripost

Nyolc emeletnyi szívvel ünneplik a Valentin-napot Miskolcon egy társasház lakói! Az akciót a Nő a Siker Alapítvány találta ki és szervezte meg, a panelházban élők szerves közreműködésével.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nyolc emeletnyi szív Valentin-nap alkalmából Miskolcon

A lakóknak pontosan egy időben kellett le- és felkapcsolni a lámpát. Fotó: Nő a Siker Alapítvány

A bérházban lakó valamennyi család együttműködésére szükség volt a sikeres megvalósításhoz. Voltak ugyanis, akiknek fel-, és voltak, akiknek le kellett kapcsolniuk a világítást, hogy kirajzolódjon a homlokzaton a gigantikus szív.

„Összesen 30 avasi család vett részt az akcióban, mindenekelőtt nekik szeretném megköszönni a közreműködést” – kezdte Csöbör Katalin, a Nő a Siker Alapítvány alapítója. „A kirajzolt szívvel szerettük volna felhívni a figyelmet a szeretet erejére. Úgy gondolom, ez most különösen időszerű és aktuális, hiszen a koronavírus miatt bevezetett korlátozó intézkedések már sokunkat megviselnek, de ki kell tartanunk, hiszen minket szolgálnak, a mi egészségünket védik ezek a rendelkezések.”

Nyolc emeletnyi szívvel köszöntötték Miskolcon a Valentin-napot

A lakóknak egy időben kellett együttműködniük: azaz le- és felkapcsolni a lámpákat
Fotó: Nő a Siker Alapítvány

Csaknem egy hónapig szerveztük az akciót. Más lépcsőházak is szerettek volna bekapcsolódni az akcióba, de minden bérházban volt egy-két olyan lakás, ahol nem találtuk meg a tulajdonost, így azokat a terveket el kellett vetnünk” – magyarázta Matiscsák Éva, a Nő a Siker Alapítvány kuratóriumi elnöke. „Az akció alapötlete a házasság hetéből indult ki, de egyfajta figyelemfelhívásként is szolgálhat a Valentin-napra.”

A kirajzolódott szív messziről is jól látható volt. A szervezőknek éppen azért esett a Miskolc Testvérvárosok útján lévő lépcsőházra a választásuk, mert a panelház két forgalmas út mellett fekszik.

Szent Bálint a szerelmesek, a lelkibetegek és az epilepsziával élők védőszentje, a 20. század végétől világszerte elterjedt világi „szerelmes-ünnepként”. Hazánkban is így vált népszerűvé az 1990-es évektől. Ezen az ünnepen a szerelmesek megajándékozzák szerelmüket, vagy szerelmes üzenettel kedveskednek neki. A Valentin-nap vallási eredete világszerte, így Magyarországon is elhomályosult. Az ókorból eredő ünnepet a keresztények is február 14-én ünneplik.

 

És ezeket olvastad már?