INSIDER

Egyre többen anyáznak, amiért AirBnB lett a szomszédjukban – itt a megoldás

A rövid távú lakáskiadás, illetve -bérlés nagyon népszerű Magyarországon is, sokan választják hotel helyett. Főként a fiatalok és spórolni vágyók körében terjedt el.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Az AirBnB, vagyis az Air, Bed & Breakfast egy online foglalási rendszer, aminek az a lényege, hogy magánszemélyek adhatnak ki szobákat vagy egész lakásokat rövidebb időszakokra.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ezek sokkal olcsóbbak, mint a hotelek és az apartmanok, ezért nagyon népszerűek. Az internetes felület használata nagyon elterjedt Magyarországon is, rengeteg AirBnB lakás van Budapesten és a Balaton környékén is.

Aki így adja ki a lakását, annak jól jön az extra jövedelem. A szomszédok viszont nem mindig örülnek, hiszen az ideiglenes beköltözők esetlegesen a zajos, szemetelő vagy éppen bulizó külföldiek, akikkel szemben eszköztelennek érzik magukat. Főleg a belvárosban lakók részéről gyakoriak az effajta panaszok.

airbnb

Képünk illusztráció

Szerencsére van megoldás! A cég létrehozott egy bejelentő felületet a weboldalán, ahol cím, környék vagy hirdetés alapján lehet panaszt tenni a szomszédra zaj vagy buli miatt. A szomszédok által felvetett aggályok, illetve személyes biztonság kategóriában lehet bejelentést tenni.

Ha elegendő információt kapnak az űrlap alapján a problémás lakásról, és össze tudják kötni egy aktív AirBnB-hirdetéssel, felveszik a kapcsolatot a házigazdával.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?