INSIDER

Ádám 5 hónapos korában életveszélyes műtéten esett át, anyukája mentette meg az életét

A 30 éves jubileumát ünneplő Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért közhasznú civilszervezet által kiírt pályázatra rengeteg pályamű érkezett.
  • Szerző: Ripost

Az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban október közepéig látható az a tárlat, amelyen szervátültetett emberek mutatják meg fotóikkal, hogy milyen az életük a transzplantáció után.

5 vese-, 1 vese és hasnyálmirigy-, 4 máj-, 2 tüdő- és 5 szívátültetett pályázó alkotásai mesélnek a Szervdonáció és Transzplantáció Világnapja alkalmából megnyílt kiállításon.

Domonkos Ádám kisbabaként kapott új szervet (Fotó: Dombóvári Tamás / Metropol)

A 19 éves Domonkos Ádám kisbabaként, öt hónapos korában kapott édesanyjától májat – éppen a nővére születésnapján. A fiatalember ma már világbajnok, a szervátültetettek válogatott úszója. A csodák kapujában címmel nevezett be a tárlatra egy fotósorozattal, amelyből a Szív a testhez című képe III. helyezett lett.

Hobbifotós vagyok. Az egyik képem egy svájci kiránduláson készült a naplementében, síelés után. Ide nyolc éve, a Transzplantációs Alapítvány segítségével jutottam el. A másik képen egy horvátországi félsziget látható, ezt drónnal készítettem, a sarokban én is rajta vagyok a barátommal. A harmadik fotó is Svájcban készült„ – tartott egy gyors bemutatót képei mellett, majd azt is elmesélte, hogy szívesen segít a szervátültetett gyerekeknek, a nyári táborokban szeretne a jövőben úszást oktatni.

Ádám élete ma már pontosan úgy zajlik, mint bármelyik kortársáé: edzésre jár, bulizik a barátokkal és érettségire készül. Egyetlen egy dolgot nem tehet soha: nem ihat alkoholt – igaz, ez nem okoz neki gondot, hiszen sportemberként amúgy is fegyelmezetten él.

Ha további szívmelengető történetre is kíváncsiak vagytok, látogassaok el a Metropol oldalára.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?