INSIDER

A veszélyhelyzet 67. napja

A legfrissebb adatok, hírek a magyarországi koronavírus-járványról. Cikkünket folyamatosan frissítjük, amint bármi változás történik.
  • Szerző: Ripost

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3509 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt újabb 3 idős krónikus beteg. Ezzel 451 főre emelkedett az elhunytak száma, 1396-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1662 fő.

Az aktív fertőzöttek 56%-a, az elhunytak 78%-a, a gyógyultak 61%-a budapesti vagy Pest megyei. 562 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 47-en vannak lélegeztetőgépen.

A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet. Ezért hétfőtől vidéken és Pest megyében újabb enyhítések lépnek életbe. A Budapestre vonatkozó szabályok kialakításában a kormány megvizsgálja a fővárosi polgármesterek javaslatait.

Fontos változás jön hétfőtől a betegellátásban

Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján többek között a betegellátásról beszélt és fontos változásokra hívta fel a figyelmet. Tovább!

További cikkek a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos témában:

Müller Cecília válaszolt a nak: így használjuk a játszótereket

Május végén feloldhatják az egész országban a veszélyhelyzetet

Ellenőrizték a Kamaraerdei úti idősotthont is, azonnali döntést hoztak

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?