INSIDER

A veszélyhelyzet 42. napja

A legfrissebb adatok, hírek a magyarországi koronavírus-járványról. Cikkünket folyamatosan frissítjük, amint bármi változás történik.
  • Szerző: Ripost

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2168 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunyt, idős betegek száma 225-re nőtt. A gyógyultak száma 295 fő. Hatósági házi karanténban 11 049 ember van.

A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára. A Pesti úti idősotthonban az eddigi adatok szerint 284 gondozott fertőzött és 28 elhunyt.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött – írják a koronavirus.gov.hu oldalon

 

A világ országaiban a szerda délutáni adatok szerint 2 582 529-ra nőtt a fertőzöttek száma. Az elhunytak száma már 178 845 fő. Ugyanakkor már 695 324 ember felgyógyult a betegségből.

További híreink a témában:

Kész a magyar vérplazmaszérum a koronavírus ellen

Orbán Viktor: ne feledkezzetek meg arról, hogyan kell szépen élni

Lesz érettségi, ha szükséges más időpontban

Meghaladta az 1 millió követőt Orbán Viktor Facebook oldala

Orbán Viktor: mindenkinek lesz helye a kórházakban

WHO: Magyarország a tesztelés terén is jól teljesít

Egyetlen magyar sincs egyedül

Versenyt nyert a magyar találmány a koronavírus ellen

Budapesten hétvégén jelesre vizsgáztak

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?