INSIDER

A veszélyhelyzet 38. napja

A legfrissebb adatok, hírek a magyarországi koronavírus-járványról. Cikkünket folyamatosan frissítjük, amint bármi változás történik.
  • Szerző: Ripost

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1834 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt újabb 16 krónikus beteg, egy 42 éves nő kivételével mind idősek. Ezzel 172 főre emelkedett az elhunytak száma, 231-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

21 főre nőtt a Pesti úti idősotthon elhunytjainak száma is.

829 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, 60-an vannak lélegeztetőgépen.

A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára.

Koronavírus-járvány a világon

Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma 2 243 710-re nőtt péntek reggelre szerte a világon a Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint. A halálesetek száma 154 215, meggyógyult 569 559 ember.

Információk a kijárási korlátozásról

Csütörtökön jelentette be Gulyás Gergely, hogy a kormány döntése értelmében egy héttel meghosszabbítják a kijárási korlátozást. Azt is elmondta, hogy a hétvégére az önkormányzatok ismét megkapják azt a jogot, hogy saját maguk szabályozhatják a közterület-használatot.

Vannak városok, amelyeket teljesen lezártak a nem helyiek elől, sőt, sok helyen kijárási tilalmat vezettek be, a fiatalok nem mehetnek az utcára bizonyos időben. Erről részletesen ebben a cikkben számoltunk be.

Marad az üzletek nyitvatartási korlátozása

„Az élelmiszert, az illatszert, a drogériai terméket, a háztartási tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai papírterméket árusító üzlet, továbbá a gyógyszertár, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzlet és az üzemanyag- töltőállomás kivételével a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény 2. § 27. pontja szerinti üzletben 15.00 óra után 06.00 óráig az ott foglalkoztatottak kivételével tartózkodni tilos.„

Kötelező lesz a maszk a BKK járatain

Április 27-től a főváros tömegközlekedési eszközein kötelező lesz a maszk vagy az orrot és a szájat eltakaró kendő, sál használata.

Kiderült, mi lesz az érettségivel

A kormányülésen döntöttek arról is, hogy csak írásbeli érettségi vizsgákat szerveznek a koronavírus-járvány miatt május 4-től. A mostani vizsgaidőszakban előre hozott vizsgákra nem lesz lehetőség.

Az írásbeli vizsgákat úgy kell megszervezni, hogy egy teremben tíznél több diák nem tartózkodhat majd, és a másfél méteres távolságot is be kell tartani – mondta Gulyás Gergely. Hozzátette: szóbeli csak azon tárgyaknál lehet, ahol nincs lehetőség írásbelit tartani, ez 3178 diákot érint.

Pénteken Maruzsa Zoltán további részleteket is elárult az érettségiről, így kiderült, hogy rendőrök felügyelik majd a rendet és nem 8-kor kezdődik majd a vizsga.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?