INSIDER

A veszélyhelyzet 34. napja

A legfrissebb adatok, hírek a magyarországi koronavírus-járványról. Cikkünket folyamatosan frissítjük, amint bármi változás történik.
  • Szerző: Ripost

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1512 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt újabb 13 beteg. Ezzel 122 főre emelkedett az elhunytak száma és ugyanennyien már gyógyultan távoztak a kórházból.

 

Koronavírus-járvány a világon

Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma 1 920 618-ra nőtt hétfő reggelre szerte a világon a Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint. A halálesetek száma 119 686, meggyógyult 449 949 ember.

Információk a kijárási korlátozásról

Csütörtökön jelentette be Orbán Viktor, hogy a kijárási korlátozás határozatlan ideig meghosszabbodik.

Marad az üzletek nyitvatartási korlátozása

„Az élelmiszert, az illatszert, a drogériai terméket, a háztartási tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai papírterméket árusító üzlet, továbbá a gyógyszertár, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzlet és az üzemanyag- töltőállomás kivételével a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény 2. § 27. pontja szerinti üzletben 15.00 óra után 06.00 óráig az ott foglalkoztatottak kivételével tartózkodni tilos.„

A dohányboltok is csak 15 óráig lehetnek nyitva

A péntektől hatályos kormányrendelet értelmében a dohányboltoknak is be kell zárniuk 15 órakor, erre a változtatásra azért volt szükség, mert azt tapasztalták, hogy a dohányboltok gyűjtőhelyekké váltak.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?