INSIDER

A veszélyhelyzet 10. napja

A legfrissebb adatok, hírek a magyarországi koronavírus-járványról.
  • Szerző: Ripost

Újabb magyar állampolgároknál és két külföldinél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 103-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Hazánkban 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 89 magyar állampolgár koronavírus-fertőzött.

Pénteken négyre nőtt a koronavírussal-fertőzött elhunytak száma: délelőtt két idős ember vesztette életét, egy 79 éves és egy 68 éves magyar férfi. Este pedig egy 53 éves magyar férfi hunyt el, aki többszörös krónikus betegségben szenvedett.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán élő videóban jelentette be a kormány legsürgetőbb gazdasági intézkedéseit. Ezek között szerepelt az idáig felvett hitelek törlesztésének felfüggesztése és az újonnan felvett hitelek kedvező feltételeinek garantálása, ezekkel az intézkedésekkel kapcsolatban adott interjút péntek reggel.

Most a cél az, hogy minél kevesebben essenek ki a munkából, aki pedig valamilyen okból nem tud dolgozni, az mihamarabb újra munkába állhasson, mert ha munka van, minden van
– mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió reggeli műsorában.

KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY A VILÁGON

Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma 275 434-re nőtt szombat reggelre szerte a világon a Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint. A halálesetek száma 11 403, és 88 256 ember meggyógyult.

Elindult az adományvonal

Elindul a 1357-es adományvonal és a https://segitunkegymasnak.hu/ weboldal, előbbin pénzt, utóbbin többek között önkéntes munkát, eszközt lehet felajánlani.

A magyarok újabb nagy eredményt értek el

Korábban már sikerült izolálni a koronavírust, most pedig sikerült meghatározni a vírus teljes genetikai kódját is. Ez azért fontos, mert valós időben nyomon követhető, hogy a vírus hogyan és milyen mértékben változik.

Melyek a koronavírus-fertőzés egyértelmű tünetei?

Nagyon sokan szeretnék tudni, melyek is a koronavírus-megbetegedés legjellemzőbb tünetei. Ebből a cikkünkből minden kiderül.

További híreink a témában:

>> Egy negyvenes éveiben járó beteg súlyos állapotban van

>> Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádióban arra kérte az időseket, hogy maradjanak otthon

>> Az operatív törzs péntek délutáni tájékoztatóján arra kérték az embereket, hogy akinek enyhe tünetei vannak, maradjon otthon, telefonon hívja a háziorvost

>> Az Összefogás Magyarországért Facebook-oldalon megjelent egy remek videó, amiből remélhetőleg mindenki megérti, miért kell kerülnünk a tömeget, a társas érintkezéseket

>> Elkezdte a szájmaszkok gyártását egy magyar állami cég

>> Százas nagyságrendekben érkeznek lélegeztetőgépek

 

És ezeket olvastad már?