INSIDER

A vécébe dobta újszülött gyerekét egy 42 éves nő Felsőzsolcán, bíróság elé kell állnia

A hatgyermekes anya mindenki előtt titkolta, hogy babát vár.
  • Szerző: Ripost

Titokban megszülte, majd vécébe dobta újszülött gyerekét egy 42 éves nő Felsőzsolcán, Borsodban. A nő ezután hasfájásra panaszkodott, mentő vitte kórházba, de az orvosoknak nem árulta el, hogy szült, ez csak később, a vizsgálatok során derült ki. A kórház azonnal értesítette a rendőrséget. A csecsemőt egy mellékhelyiségben találták meg, már nem élt.

A nő kihallgatásai során többször arra hivatkozott, nem tudta magáról, hogy terhes, mert a korábbi terhességei alkalmával tapasztalt rosszullétei nem jelentkeztek, és az utóbbi időben fogyott is, ám arra nem adott magyarázatot, miért nem törődött a babával.

A hatgyermekes, házasságban élő asszony mindvégig eltitkolta állapotát a családtagjai előtt. Gömbölyödő hasát azzal magyarázta, hogy daganata van, de orvoshoz nem volt hajlandó elmenni. 2017 májusában aztán a kerti vécében szülte meg a közel háromkilós kisfiút, aki egyébként életképes volt. Aztán az illemhely emésztőgödrébe dobta meghalni.

A felkavaró ügyben hétfőn tartanak tárgyalást a Miskolci Törvényszéken, ítélethirdetés még nem várható.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőzsolcán idén február 26-án is történt hasonló eset: egy 24 éves nő a szülés után bezárkózott a csecsemőjével és 15 késszúrással megölte. A legtöbb szúrás a pici lány nyakát érte, esélye sem volt a túlélésre - írta a Bors.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?