INSIDER

A Tesco most már megszabja, hány vásárló lehet az üzleteikben

A koronavírus-járvány miatt egyre több szigorítást vezet be a Tesco, már azt is korlátozni fogják, hány vásárló tartózkodhat egyszerre az üzletekben.
  • Szerző: Ripost

Csütörtöktől kezdve az áruházakban csak „előre meghatározott számú vásárló tartózkodhat”, hogy ezzel is biztosítsák alkalmazottaik és a betérő emberek biztonságát. Ez üzlethelyiségenként változó lesz, hiszen az áruház alapterületéhez viszonyítva annyi ember tartózkodhat majd bent, ahányan biztonsággal be tudják tartani a két méter távolságot – írja a Blikk.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Tolga AKMEN / AFP

Az éppen aktuális vásárlószámot egy applikáció segítségével az üzletek bejáratánál a Tesco munkatársai ellenőrzik és követik majd. Az érkező vásárlóknak, csak úgy mint az egyéb szolgáltatóknál – gyógyszertár, posta – minden esetben az épületen kívül kell majd kivárniuk, hogy sorra kerüljenek, értelemszerűen betartva a megfelelő távolságot.

A több bejárattal rendelkező áruházak esetében, csupán egyet lehet majd használni, míg a többit lezárják. A belső üzletsorral rendelkező áruházak esetében az épületben tartózkodók létszáma lesz a döntő.

Amit a kiadott közleményben külön kiemeltek, hogy ezzel az intézkedéssel a kormány által megszabott időszakok nem változnak, vagyis a 65 év felettiek továbbra is csak 9 és 12 óra között látogathatják az üzleteket.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?