INSIDER

A TEK fogta el az őrjöngő volt rendőrt: fel akarta gyújtani a gyerekeit

A 41 éves férfi azzal fenyegette a családját, hogy rájuk gyújtja a házat.
  • Szerző: Ripost

Letartóztatta a Szekszárdi Járásbíróság azt az egykor rendőrként dolgozó 41 éves férfit, aki azzal fenyegette meg a családját, hogy felrobbantja a lakhelyükként szolgáló kaposszekcsői házat.

Fotó: Police.hu

A férfi és élettársa között megromlott a kapcsolat, ezért egyre gyakrabban veszekedtek a kiskorú gyermekeik előtt. Így volt ez néhány nappal ezelőtt is, amikor a férfi folyamatosan szapulta a nőt és öngyilkosságot emlegetett.

Amikor az élettársa azt válaszolta, hogy elmegy a házból a gyerekekkel, a gyanúsított megfenyegette, hogy a gyerekekkel együtt felrobbantja a házat. Hogy nyomatékot adjon a szándékának elvágta az ingatlanban található földgázvezetékre kötött eszközök csöveit, majd leszerelte azokat a falról, és kiengedte a gázt.

A nő az udvarán álló kocsijukhoz indult a két kisgyerekkel, a férfi erre egy fejszét vágott a szélvédőbe. Ezt követően visszament a lakásba, ahol meggyújtott egy gyufát, hogy a házat és vele együtt önmagát is felrobbantsa. A gáz begyulladása kisebb robbanással megtörtént, amely miatt egy nyílászáró ki is esett a helyéről. Az őrjöngő férfit végül a TEK-esek fogták el.

A járási ügyészség álláspontja szerint a gyanúsított esetében a letartóztatási okok fennállnak, így elsősorban szökésének, elrejtőzésének veszélye, élettársa, illetve más tanúk megfélemlítésének veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye is.

A Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája egyetértett az indítvánnyal és egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?