INSIDER

A Ripost kiderítette, hogyan változik a hús ára

Több helyen lehetett hallani, olvasni az utóbbi napokban, hogy emelkedik a hús ára. Az Európai Bizottság szerint különösen a csirke iránti kereslet nőtt, emiatt pedig az ára is. A Ripost megint a legkézenfekvőbb módon járt utána az igazságnak: kimentünk a piacra.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Húst hússal eszik a magyar – ha teheti. Az áfacsökkentésnek köszönhetően azonban a kereslet növekedése ellenére a hazai húsárak nem vagy alig emelkedtek tavaly óta. Ezt tapasztalták a %% munkatársai, és ezt állítják a vevők és az eladók is a piacon, minden más híreszteléssel ellentétben. A fővárosi piacokon sokan vannak, és nemcsak a friss tavaszi zöldféléket viszik, hanem a húst is.  

„Évek óta ide járok a Fővám téri csarnokba, elég jól ismerem az árakat, nincs semmiféle drágulás. Ez már megint valami rémhír” – nyilatkozta a %Ripost%-nak Komjáthy Ferenc. A hentesek ugyanezt állítják.

„Egyáltalán nem emelkedtek az árak, sőt némelyiknél még csökkentek is, és mostanában nem tervezzük, hogy új árcédulákat írunk. Pedig a keresletre nem lehet panasz”

– állította a Duna Baromfi hentesüzletében kiszolgáló Péter.

Az, hogy a hús melyik része éppen mennyibe kerül, függ a beszerzési helytől és attól, mennyit tesz rá a kereskedő. Az egyetlen, ahol áremelkedést tapasztaltunk, a marhahús, ott 200-300 forinttal kerül többe egy kiló.

Érdeklődtünk a henteseknél, de senki nem tervez a közeljövőben áremelést.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Kókuszkocka, ami nem száraz hatású
címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?