INSIDER

A megölt Csenge édesanyját kiengedték a kórházból, elárulta, hogyan él

A koronavírus-járvány miatt el kellett hagynia a kórházat K. Csenge édesanyjának.
  • Szerző: Ripost

Miután a koronavírus miatt haza kellett mennie a kórházból K. Csenge édesanyjának, első útja a temetőbe vezetett. Farkas Róza egyedül a lánya sírjánál nyugszik meg kicsit, ilyenkor úgy érzi, újra közel van a gyermekéhez, akit gyilkosa élve dobott egy vízzel félig teli aknába.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Még 2017-ben így vezették tárgyalására B. Richárdot
Fotó: Vajda János / MTI

„A temetőben pár perc erejéig megszáll valami megmagyarázhatatlan nyugalom és béke. Ilyenkor azt gondolom, hogy újra kettesben vagyok Csengével, ahogy régen, amikor még élt” – mesélte Róza.

„Mindig elmondom neki, hogy addig nem nyugszom, amíg a gyilkos nem kapja meg azt a büntetést, amit megérdemel. Aztán megsimogatom a fejfát, a kislányom fényképét pedig megpuszilom. Hát így élek én, vagy a pszichiátrián harcolok a démonaimmal, vagy a temetőben siratom a gyönyörű kislányomat. Ezt tette velem az a férfi, aki könyörtelenül megölte Csengét” – sírta el magát az édesanya, aki elárulta: lánya legtöbb személyes tárgya halála óta érintetlenül áll, ahogy még ő hagyta.

Két évvel ezelőtt szeptemberben Csenge vidáman búcsúzott az édesanyjától, majd elment szalonnát sütni a barátaival. A program után találkozott B. Rolanddal. A fiatalember állítása szerint a randevú nem sikerült jól, elváltak, majd valamivel később a férfi eszméletlen állapotban megtalálta a lányt egy bokros részen. Mivel azt hitte, halott, úgy döntött, a vízaknába dobja, nehogy azt higgyék, hogy ő ölte meg.

Fotó: tv2

Az ügyészség álláspontja szerint a férfi elmondása nem életszerű, a tragédia pedig másképp történt. Roland többször megütötte a lányt, majd az aknába dobta. Szándékos emberölés miatt az ügyészség 14 évnyi börtönbüntetést kért az elkövetőre, a Miskolci Törvényszék bírója azonban gondatlan emberölésben találta bűnösnek, s mindössze négy évre ítélte. Sőt, mivel már több mint két évet letartóztatásban töltött, szabadon távozhatott. Csenge édesanyja rosszul lett az ítélet kihirdetésekor.

„Ne gondolják, hogy beletörődtem a felháborító ítéletbe. Amint a járvány miatt lehetséges, megtartjuk a demonstrációt, ami a múlt hét végén lett volna. Meggyőződésem, hogy a gyilkos kihasználta a káoszt, így már nincs is az országban” – kesergett Róza a Blikknek.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?