INSIDER

Elképesztő adottságok és háttér: megdöbbentő részletek a magyar terroristáról

Sorra hozta az ötösöket, mégis tömeggyilkos gondolatok uralkodtak el a magyar terrorista fiún. A Bors újabb részletekről rántotta le a leplet.
  • Szerző: Ripost

Kiváló tanuló volt és jól szituált családban nőtt fel, ezért a családja és a barátai számára is felfoghatatlan, miért akart a magyar fiú terroristának állni, pokolgéppel a tömegre törni. A Borsnak elképesztő részletekről vallottak a fiú egykori diáktársai.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Tele volt ellentmondásokkal

­„Ezt nem néztem ki belőle, de furcsa gyerek volt, és sokszor furcsán viselkedett” – mondta egy osztálytárs, hozzátéve: hiába volt jól szituált a fiú, a közösségből mindig kinézték. „Minden osztályban van egy ilyen ember, akit kipécéznek, nálunk ő volt az. Nem keményen szívattuk, mondjuk például elvettük a tolltartóját, aztán nem sokkal később vissza is adtuk neki. Akkor úgy tűnt, inkább poénnak veszi ezeket” – mondja a fiúról egykori barátja, majd hozzáteszi: nagyon visszahúzódó típus volt.

magyar terrorista

Kommandósok vették őrizetbe K.V-t a családi házban Fotó: Magyar Terrorelhárítási Központ

Mindenre rábeszélhető

„Könnyen adta magát mindenhez” – mondta a fiatal, aki manipulálható, bármire rábeszélhető embernek ismerte meg annak idején osztálytársát. Kérdéseinkkel megkerestük a fiú általános iskoláját is, kíváncsiak voltunk, vajon akadt-e bármi előjele annak, hogy tanulójuk később ilyen radikális irányba megy el, de lapzártánkig nem kaptunk választ.

Nem találta a helyét a világban

„Alapvetően a társadalomban azok az emberek a leggyengébb láncszemek, akik identitásukat vesztve nem találják a helyüket, nem tudják, kik ők, mi a szerepük a világban. Mivel ki vannak éhezve a figyelemre és arra, hogy valaki elfogadja őket, tehát fogékonyak a valahova tartozásra, a manipulátorok, terrorszervezetek őket jobban meg tudják célozni. Ha sikerül őket behálózni, kontrollálni, majd egy új identitást adni nekik, akkor számukra a fegyver használata természetessé és elfogadhatóvá válik, egy eszközzé, amivel elérik, amit szeretnének. A gyilkolás az életmódjuk részévé válik, mivel egy új identitást kaptak, sajátos értékrendszerük alakul ki, amiben már szemrebbenés nélkül tudnak gyilkolni” – magyarázta a Borsnak dr. Makai Gábor.

Pokolgéppel akart a tömegbe törni

A 21 éves egyetemistát a Terrorelhárítási Központ szervezett nemzetközi akcióban fogta el. A fiút óvatosan cserkészték be, miután kiderült: csőbombával akart a tömegbe lőni és autóval rontott volna az emberek közé. A sajtóhírekből kiderült, a magyar fiú a foci EB alatt, a Puskás-stadionban és a Balatonon akart terrorista merényletet elkövetni.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?