INSIDER

A lúgos doktor áldozata: a börtönből szervez ellenem támadást

Elárulta Renner Erika, miért rendelte el a rendőrség a személyi védelmét annak ellenére, hogy támadója, a lúgos orvos már régóta a rácsok mögött ül. Rabtársa ugyanis feljelentette B. Krisztiánt, hogy arról beszélt: ha valaki megtámadná Erikát, amíg ő börtönben van, akkor lenne alapja a perújításnak. A férfi most az Alkotmánybíróságon próbálkozik: felülvizsgálati kérelmet adott be egy jogi kiskapura hivatkozva, és a szabadlábra helyezését kérte.
  • Szerző: RIPOST

„Most is félek!” – mondta a -nak Renner Erika, a lúgos orvos áldozata, miután több százan tüntettek hétfő este az ellen, hogy az Alkotmánybíróság elé került támadója ügye.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az orvos szerint a büntetés károkat okoz neki…

B. Krisztián soha nem adja fel. A bonyolult törvényi változások miatt ugyanis nyílt egy jogi kiskapu, és még az is lehet, hogy megsemmisítik az orvos jogerős bírósági ítéletét. Az Alkotmánybíróság tegnap kezdte el az ügy tárgyalását, és lapzártánkig nem döntött.

A lúgos orvos 28 oldalas felülvizsgálati kérelmében azonnali szabadlábra helyezését kérte, mondván: szerinte sérültek az alkotmányos jogai ügye harmadfokú tárgyalása során, a szabadlábra helyezését pedig azért kéri, mert a büntetése végrehajtása „visszafordíthatatlan károkat okoz” neki.

„A mai napig személyi védelem alatt állok miatta”

„Engem senki sem értesített arról, hogy bármennyi esélye is van a támadóm szabadlábra kerülésének!” – jelentette ki Renner Erika a kérdésére. – Az ismerőseim szúrták ezt a felülvizsgálati kérelmet, és ahogy tudomást szereztem róla, ismét a feje tetejére állt az életem. Nagyon csodálkozom azon is, hogy engem hivatalosan nem értesített senki, pedig a mai napig személyi védelem alatt állok B. Krisztián miatt! Hiába került ugyanis a rácsok mögé, még onnan is veszélyt jelent rám!

„Ha engem megtámadnának, akkor ő újra perelhetne”

„Már épp kezdtem egyenesbe jönni, valahogy túltenni magam a történteken, és új életet kezdeni. Az egyik nap azonban megkerestek a rendőrök, és közölték: továbbra sem vagyok biztonságban. Krisztián ugyanis arról beszélt a börtönben, hogy ha valaki megtámadna engem itt kint, az kitűnő alap lenne neki a perújításhoz. Ezt egy másik rab elmondta a tartótisztjének, a rendőrök pedig nem késlekedtek, és ismét védelembe vettek. Azóta is rendszeresen jelentkeznem kell, hogy még élek, illetve rendszeresen ők is keresnek. Nagyon rosszul vagyok most, nem fizikailag, lelkileg. Már kilépni sem tudok a lakásomból – sírta el magát.

Erika ügyvédje, dr. Gál András szerint ilyen esetben tényleg lehet jogalapja a lúgos doki felülvizsgálati kérelmének.
”A Kúrián, ahol a legsúlyosabb, 11 éves börtönbüntetést kapta, az új büntetőeljárási törvény értelmében nem vizsgálták az alapügyét, hanem csak néhány, enyhébb cselekményt, amiben még nem ítélték el kétszer. „A bűnösség kérdésében azonban nincsenek kérdőjelek” – jelentette ki. – Ha olyan döntés születik, hogy teljeskörű felülvizsgálatot kell a Kúriának lefolytatnia, akkor újra nekilátunk es bebizonyítjuk, hogy a helyes minősítés súlyosabb annál is, amit megállapítottak.„

Eddig négyszer ítélték már el

B. Krisztiánt összesen négyszer ítélték el ebben az ügyben: első fokon 4 évet, másod fokon 9 évet, a megismételt másodfokon ismét 9 évet, majd harmadfokon 11 évet kapott. A bíróságok által elfogadott tényállás szerint az orvos 2013. március 12-én maszkban rátört a lakásában Renner Erikára, aki nem sokkal azelőtt szakított vele.

Rövid dulakodás után ketaminnal elkábította a nőt, majd a nemi szervébe lúgot juttatott egy fecskendővel. A maró anyag életveszélyes sérüléseket okozott, és visszafordíthatatlanul szétroncsolta a nő szervezetét, aki már sosem élhet normális nemi életet, és nem tudni, hogy lehet-e gyereke.

És ezeket olvastad már?