INSIDER

A legnehezebb percekben sem adta fel hitét az atya, elvesztette első gyermekét

Az élet alaposan próbára tette Istvánt, de ettől csak még erősebb lett a hite Istenben.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Köztudott a görögkatolikusoknál a nős férfiak is választhatják a papi szolgálatot. Így van ezzel Gyurkovics István is, akinek nem csak fiai, de már unokái is vannak.

„Abban biztos vagyok, hogy Isten nem véletlenül oltotta belénk a nemi ösztönt. Ha nem tette volna, már rég kipusztult volna az emberiség. Én azt szoktam mondani, hogy van unokám, de teljesen törvényesen” – részletezte véleményét az atya, aki fiatalon pilóta szeretett volna lenni. Terveit azonban gyenge látása meghiúsította. Megpróbáltatásainak pedig csak ezután kezdődtek. Feleségével boldogan várták az első gyermeküket, akit karácsony este spontán vetélés következtében elveszítettek.

Gyurkovics István az aszódi plébánián kormányzó
Fotó: Végh István

„Fájdalmunkat természetesen felerősítette a tény, hogy éppen az ünnepre készültünk, amikor megtörtént a baj. Orvoshoz rohantunk, és erősen aggódtunk, hogy vajon lehetnek-e még gyerekeink” – mondta a pap, aki Isten végtelen szeretetének tudja be, hogy később még két fiuk született. Már mindketten felnőttek, sőt a pap két fiúunoka boldog nagypapája is.

Ripost előfizetés banner

címkék:
És ezeket olvastad már?