INSIDER

A lakás után levonják az adót?

Az egyik legnagyobb szálláskiadó portál az airbnb San Franciscóban és Portlandban már megállapodott a helybéli hatóságokkal, a helyi adókat a kiadott szobák után automatikusan levonják a vendégek számlájáról. Előbb-utóbb ez lesz nálunk is?
címkék:
  • Szerző: Ripost

Az egyik legnagyobb szálláskiadó portál az airbnb San Franciscoban és Portlandban már megállapodott a helybéli hatóságokkal, a helyi adókat a kiadott szobák után automatikusan levonják a vendégek számlájáról. Előbb-utóbb ez lesz nálunk is?

Nem kizárt, hiszen a hírek szerint az online pénztárgépek rövidesen beköltöznek a lakótelepi műkörmösök és aprócska fodrászok boltjaiba is. Onnan már csak egy lépés a szobakiadás.

Hiszen egyre nagyobb divat idehaza is az úgynevezet apartmanozás, amit lánykori nevén magyarul fizető vendéglátó szolgáltatásnak hívnak. Rövidtávra kiadni lakást, szobát turistáknak, ez a lényeg. Idehaza csak a booking.com-on több mint 3500-an kínálnak ilyen szolgáltatást, a másik népszerű portálon az airbnb.com-on pedig alig egy év alatt másfélszeresére nőtt a magyar apartmanozók száma. Csak ennek a portálnak a révén tavaly 150 000-en vettek ki szobát nálunk, főként Amerikából, Nagy-Britanniából, Franciaországból, Németországból és az oroszoktól. Nem túlzás azt állítani, hogy valóságos iparággá nőtte ki magát a kisvállalkozások körében a megint újabb néven hostelezésként emlegetett ügylet.

 

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Lazac, töltött káposzta, pulykasült? Segítünk, hogy mi kerüljön karácsonykor az asztalra

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?