INSIDER

„A két gyönyörű kincsem nincs többé” – Niki és Szandi édesapja élőhalott a baleset óta

A két kislány nagymamájuk miatt halt meg a vasúti átjáróban: az IC kettétépte az autójukat.
  • Szerző: Ripost

Nem haragszik az édesanyjára és hazavárja őt az a férfi, aki a tragikus vasárnapi vonatbalesetben elveszítette két kislányát.

Ennyi maradt az autóból
MTI/Donka Ferenc

A 8 éves Nikit és a 11 éves Szandrát a férfi édesanyja vitte hazafelé autóval, amikor az idősödő nő a Hírös intercity elé hajtott Kecskemét-Katonatelepnél. A száguldó vonat kettétépte a kocsit, a két kislány azonnal meghalt, de a nagymama, Erzsébet túlélte a balesetet.

A lányok édesapja a tragédia óta szinte nem tér magához, az éjjel egyetlen percet sem aludt.

„Felfoghatatlan számomra, hogy a két drága, gyönyörű kincsem nincs többé. Az édesanyjukkal már nem vagyunk együtt, de szerencsére békében váltunk el, a kicsik felügyeletében is megegyeztünk. Hétvégén általában nálam voltak, így történt most is. Együtt élek az édesanyámmal, aki vasárnap reggel mondta, hogy elmegy a boltba valami finomságért a lányoknak. Ők pedig azonnal kérlelni kezdték, hogy vele mehessenek. Engedett nekik, így együtt elindultak a mama kocsijával, amit nemrégiben vásároltunk egy kereskedőtől. Régi, de jó állapotú kocsi volt” – idézte fel a tragédia előtti órákat a gyászoló édesapa.

Túl régóta volt távol a családja, telefonon pedig nem érte el őket, amikor meghallotta a közelből a szirénázást. Azonnal motorra pattant, és útközben, az átjárónál jött rá, hogy kislányai meghaltak.

„Azóta élőhalott vagyok. Az édesanyám még kórházban van bordatöréssel. Voltam bent nála, de a tragédiáról nem beszéltünk. Így is pontosan tudom, hogy szörnyű lelkiállapotban van. Én hazavárom. Bár tudom, hogy a MÁV szerint működött a lámpa és pirosat mutatott, amikor áthajtott az anyám, én ebben nem vagyok egészen biztos. Többen is jelezték nekem, hogy sokszor össze-vissza jelez. Bármi is derül ki a vizsgálat végén, az már nem hozza vissza a csillagaimat” – sírta el magát az édesapa.

A lányok édesanyja, Rozália szintén tudja, hogy a gyerekeit már nem kapja vissza, de ő azt mondta a Blikknek: „A Jóistenre bízom az ítélkezést felette, de soha többé nem akarom látni az asszonyt, aki miatt meghaltak a gyerekeim!”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?