INSIDER

A hírhedt brazil szektavezér tanítványa a győri álpapnő

Szektát üzemeltet a győri B. Mónika, híveit agymosással vonta uralma alá - írta meg tegnap a Ripost. Az álpapnőnek volt kitől tanulnia: annak a hírhedt brazil csodadoktornak a tanítványa - állítása szerint általa felkent gyógyító -, akit decemberben szexuális visszaélések miatt tartóztattak le, miután 254 nő tett ellene vallomást. Joao de Deushoz magyar csoportot is kivitt Brazíliába, segítői igazolványt is kapott tőle.
címkék:
  • Szerző: Ripost

B. Mónika csoportos utazásokat szervezett a brazil Joao de Deushoz (magyarul a név azt jelenti: Isten Jánosa), a hírhedt csodagyógyítóhoz – tudta meg a %%. Vélhetően ezeken az utakon kapott kedvet a 45 év körüli nő ahhoz, hogy Magyarországon „gyógyítónak” álljon és saját szektát hozzon létre, amivel több milliós bevételre tehet szert.


Õ is kristályággyal „kezelte” a betegeket

A „gyógyítások” Mónikánál is, ahogyan a brazil Joao de Deusnál, csoportosan zajlottak. A magyar nő állítása szerint a sokak által csodált brazil médium felhatalmazta őt arra, hogy a tőle vásárolt kristályággyal kezeléseket végezhessen Magyarországon.

Joao de Deus hetente háromszor fogadott 800-1000 embert csoportos gyógyításra. Látható és a láthatatlan „operációt” is végzett, azt mondta, a láthatóra azoknak van szükségük, akik kevésbé hisznek. A betegek döntő többsége azonban az utóbbit választotta, és Mónika is csak erre vállalkozott. Ennek a koreográfiája nagyon egyszerű. Egyszerre 30-40 ember ül egy „szentélyben” becsukott szemmel és a gyógyulásra koncentrál, azután a „gyógyító” elé vonul, aki a fejére vagy a beteg testrészre teszi a kezét, „energiát ad”. A győri álpapnő, Mónika eljárása kísértetiesen hasonló. Miután a gyógyulni vágyó beteg 20 percet eltölt a kristályágyban 6 ezer forintért, ugyanazon a héten részt kell vennie egy 40 perces csoportos meditáción is, ugyanennyi pénzért.

- Leültetett bennünket egy szobába, amit telerakott kristályokkal

– mesélte az egyik korábbi szektatag a %%-nak.

– Azt kérte, csukjuk be a szemünket, koncentráljunk a gyógyulásra, ő pedig beszélt hozzánk. Amit mondott, azt dr. Augusto, a gyógyító szellem sugallta neki. Amikor vége volt, vásárolnunk kellett a teremben lévő „megszentelt” kristálytárgyakból. Aki nem tette meg, azt megalázta, hogy jobban ragaszkodik a pénzéhez, mint az egészségéhez.

 

Ne hidd, hogy itt véget is ért a történet! Kíváncsi vagy, hogy a szekta tagoknak mit kellett viselnie? Akkor keresd a keddi napilapot az újságárusoknál! 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Kókusztekercs: ezentúl csak így készítem!
címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?