INSIDER

A gyurcsányi terror útvonalán halad majd október 23-án a Békemenet

A Békemenet résztvevői az 1956 hősei mellett a 15 évvel ezelőtti, gyurcsányi rendőrterror áldozataira is emlékeznek.
  • Szerző: Ripost

A 2006-os terror útvonalán halad a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) által szervezett Békemenet október 23-án – közölte a CÖF alapítója, a CÖKA kuratóriumának elnöke szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Csizmadia László elmondta: „nyugodt, békés, csendes összefogással kívánjuk demonstrálni, hogy itt történt a 15 évvel ezelőtti gyurcsányi terror, amely békés emberek ellen lovas attakkal, szemkilövetéssel, csonttörésekkel, vízágyúval és vipera náspángolással fenyítette az embereket. Ismét vér folyt a pesti utcákon. Megtörtént a demokrácia megcsúfolása. A menet előtt kifeszített molinónk jelszava: Soha többé, stop!”

Sümeg, 2015. március 23.
Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) elnöke beszédet mond a CÖF és a Békemenet-szervezõk civil autós zarándoklatának sümegi állomásán, A demokrácia lényege a társadalmi összefogás címû nagygyûlésen a sümegi mûvelõdési házban 2015. március 23-án.
MTI Fotó: Varga György

A Békemenettel, amelybe több száz olasz és lengyel civilt is várnak, jelezni szeretnék a „brüsszeli bürokráciának”, hogy a nemzetek népei felett nem uralkodni kell, hanem szolgálni őket – fogalmazott Csizmadia László.

Hozzátette: a Békemenet résztvevői így 1956 hősei mellett a 15 évvel ezelőtti, gyurcsányi rendőrterror áldozataira is emlékeznek.

A résztvevők 13 órakor gyülekeznek majd az '56-os forradalom bölcsője, a Műegyetem előtt, és 14 órától a Szabadság híd-Vámház körút-Károly körút-Erzsébet tér útvonalon vonulnak a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződéséhez, ahol 15 órától részt vesznek az állami ünnepségen és meghallgatják Orbán Viktor miniszterelnök beszédét – ismertette.

Bencsik András, a Békemenet egyik „arca” és szervezője azt mondta, hogy a rendezvényt ismét a szeretet és a féltés jegyében tartják, ugyanis ma ismét „a gonosszal kell megmérkőzni” annak érdekében, hogy soha ne ismétlődhessen meg, ami 2006-ban történt, hogy egy kormány a népére támad.

A szervező, aki hungarikumnak nevezte a Békemenetet, úgy fogalmazott, hogy az útvonalon „szembe fordulunk azzal a sötét fenyegetéssel, amit a Gyurcsány-kormány 15 évvel ezelőtt képviselt (...) egyszer és mindenkorra azt a szörnyűséget el akarjuk törölni”.

Vallásos barátainak pedig azt ajánlotta: keressék meg Szent Mihály imáját, amelyet XIII. Piusz pápa akkor fogalmazott meg, amikor egy látomásban szembetalálkozott a gonosz fenyegetésével. „Ez az ima kell hogy erőt adjon nekünk, mert ma ismét a gonosszal kell megmérkőznünk (...), ha volt fontos Békemenet, akkor ez lesz a legfontosabb” – jelentette ki Bencsik András.

Felidézte: a gyurcsányi terror lovasrohammal, szemkilövetéssel, vízágyúkkal, csonttörésekkel és viperanáspángolással fenyítette a békés embereket, ezért ismét vér folyt a pesti utcán és megtörtént a demokrácia megcsúfolása. A szervezet elnöke kiemelte, hogy éppen ezért az idei békemenet jelszava: „Soha többé!„.

– Békemenetünk a Műegyetem elől indul, gyülekezés 13 órától lehetséges, a menet pedig 14 órakor indul a Szabadság híd–Vámház körút–Károly körút–Erzsébet tér útvonalon. Csendes összefogással akarjuk demonstrálni, hogy tizenöt éve ezeken a helyszíneken a gyurcsányi terror lovasrohammal, szemkilövetéssel, vízágyúkkal, csonttörésekkel és viperanáspángolással fenyítette a békés embereket, amivel ismét vér folyt Budapest utcáin és megtörtént a demokrácia megcsúfolása

– közölte Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum–Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF–CÖKA) elnöke szerda délelőtti sajtótájékoztatóján, ahol az október 23-án tartandó békemenet részleteit ismertették. Csizmadia emlékeztetett, hogy az 1956-os forradalom bölcsője a Műegyetem volt, mivel innen indultak el kora délután az összesereglett fiatal egyetemisták, akik a magyar nép pár napos szabadságát kivívták, a hozzájuk csatlakozó honpolgárok sokaságával. A szervezet elnöke közölte, hogy emlékezni kell rájuk és a szovjet–kádári diktatúra 235 ártatlan kivégzettjére, valamint a hazából elüldözött, közel kétszázezer emberre is.

Emellett Csizmadia közölte, hogy a menet előtt kifeszített molinó jelszava:

Soha többé!

Mint a CÖF–CÖKA elnöke rögzítette, a menet 15 órára érkezik az állami ünnepség színhelyére, a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződéséhez, egyúttal megtisztelőnek nevezte, hogy a békemenet útvonalának végén rendezik meg az állami ünnepséget, ahol Orbán Viktor miniszterelnök beszédet tart.

– A népfelség elvének érvényesülését látjuk ebben, ami egyúttal felhívás az elmúlt 11 év munkájának fontosságára, valamint az összetartozásra.

– húzta alá Csizmadia, aki elmondta, hogy a békemenet – több száz lengyel és olasz civillel közösen – szeretné jelezni a brüsszeli bürokrácia felé, hogy a nemzetek népei felett nem uralkodni kell, hanem szolgálni őket.

– Kimondhatjuk, hogy a békemenet már hungarikummá vált, hiszen egyedülálló, hogy a szeretet és a féltés százezreket visz ki az utcára

– rögzítette Bencsik András a sajtótájékoztatón, aki szintén részt vesz az esemény megszervezésében. A Demokrata főszerkesztője hozzátette: féltjük azt az értéket, amit közösen létrehoztunk, továbbá a hazánk és az egymás iránti szeretet indít el bennünket.

Az útvonal egyáltalán nem véletlen, mivel ezzel szembefordulnak azzal a sötét fenyegetéssel, amit a Gyurcsány-kormány 15 évvel ezelőtt képviselt. Azért megyünk oda a gaztett színhelyére, mert egyszer és mindenkorra el akarjuk törölni ezt a szörnyűséget. Meg kell akadályoznunk, hogy Magyarországot egy velejéig romlott hatalom a markába kaparintsa

– tette hozzá.

Bencsik továbbá elmondta, hogy határon túli magyarok, valamint külföldi – elsősorban lengyel és olasz – csoportok is érkeznek a békemenetre.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?