INSIDER

A Gyorskocsi utcai börtönben is készülnek a gyermeknapra

A Fővárosi Büntetés-végrehajtás Gyorskocsi utcai intézetében a rabok közremûködésével készült el a családbarát látogatóhelyiség, ahol az elítéltek szorosabb kapcsolatot tarthatnak a szeretteikkel.
  • Szerző: Ripost

A közelgő gyermeknap alkalmából a Fővárosi Büntetés-végrehajtás Intézet átadta a Gyorskocsi utcai létesítmény beszélő helyiségében létrehozott játszószobát.

A fogvatartottak festették ki és rendezték be a gyerekeknek, az intézmény dolgozói pedig játékokat hozták be otthonról.


Orosz Zoltán őrnagy, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője a %%-nak elmondta: fontosnak tartják, hogy az elítéltek számára fenntartsák a családi kapcsolatokat, mert ez segít felkészíteni őket arra, hogy egyszer majd vissza tudjanak illeszkedni a társadalomba.

A bekerülő elítéltek közül soknak van gyermeke, a családbarát látogatóhely pedig hozzájárul ahhoz, hogy közelebbi kapcsolatot teremthessenek a szeretteikkel

– fogalmazott Orosz Zoltán őrnagy.

S hogy milyen mindez a túloldalról? Erről nyilatkozott a %%-nak H. Lilla elítélt.

"Három kiskorú gyermekem van, akiknek elmagyaráztam:

'Anyának most itt kell maradnia egy ideig, mert rosszat csinált.'

Megértették. Ugyanakkor – ami eddig természetes volt – az érintés még fontosabbá vált a számunkra. Bár plexi falon keresztül is beszélhetünk egy-másfél órát, de a szabályok betartásáért járó jutalomtalálkozók a legjobbak. Akkor akár az ölembe is vehetem őket és megpuszilhatom az arcukat."

"A játszósarok nagyon jó ötlet volt, mert amíg, mondjuk, komolyabb dolgokról szeretnék beszélni az élettársammal, ami nem tartozik a gyerekekre, addig ők bemehetnek és elfoglalhatják magukat" – vélekedett a fogvatartott édesanya.

És ezeket olvastad már?