INSIDER

A gyászoló szülők megkeresték a veronai busztragédia sofőrjét

Válaszokat akartak kapni a kérdéseikre, ezért Békéscsabára utaztak és becsöngettek a buszsofőrhöz a veronai tragédiában gyermekeiket elvesztő szülők.
  • Szerző: Ripost

Október végén indult a veronai tragédia pere Olaszországban, ahová hiába várták a sofőr V. Jánost a gyászoló szülők, a férfi nem jelent meg. Mivel a történtek óta a sofőr nem hajlandó szembenézni a szülőkkel, többen úgy döntöttek: eljött az idő, hogy személyesen felkeressék és megpróbálják szóra bírni.

"A végtelenségig nem bujkálhat előlünk, valaminek történnie kell" – fakadt ki a Bors munkatársának Szendrei Endre. "Mi nem akartuk megismerni ezt az embert, de tudom, neki is van egy lánya, ezért szeretném feltenni neki a kérdést: ha az ő gyereke nem száll le egy busz­ról, hanem halálra ég, akkor várna-e válaszokat a sofőrtől?"

A hozzátartozók közül néhányan egy békéscsabai kávézóban beszélgettek, mielőtt a férfi háza felé indultak. Drámai pillanatok zajlottak le: a családtagok órákig álltak a kapunál. Csengettek, kopogtak az ab­lakon, végül már dörömböltek.

"V. úr, jöjjön ki, az elhunytak hozzátartozói vagyunk!" – kiabálták, hiába.

A rokonoknak senki nem nyitott ajtót annak ellenére, hogy egy autó ott parkolt a ház előtt. A szomszéd a Borsnak azt mondta, valaki egész biztosan a házban van. Az autón egyébként látható a szlovén pályamatrica, ami a gyászolók szerint bizonyítja, hogy a férfi járt Veronában a tárgyalás előtt, hogy ottani ügyvédet fogadjon. A tárgyalásra valamiért mégsem ment el.

A csalódott rokonok végül egy üzenetet hagytak a postaládában.

"Sajnos az elmúlt időszak tapasztalataiból erre számítottunk."

Ennyit ér neki a gyerekeink halála.

"Ezen a buszon ő volt a kapitány, az ő felelőssége volt minden, ami ott történik, de ezt nem akarja vállalni" – mondta az egyik hozzátartozó.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?