INSIDER

A fővárosiak nem vevők Karácsony emberkísérletére

Még a kerékpárosok közül is sokan úgy látják, hogy tarthatatlan az a káosz, amit az ötletszerűen felfestett biciklisávok és az átgondolatlan forgalomszervezés okozott Budapesten. Jön az iskolai csúcsforgalom, ideje befejezni az emberkísérletet!
  • Szerző: Ripost

Forgalomcsillapítás címszó alatt emberkísérletbe fogott Karácsony Gergely, kihasználva a járványhelyzetet. Először ritkította a járatokat, majd biciklisávokat festett fel főútvonalakon, hétvégére lezárta a rakpartot, megváltoztatta a forgalmi rendet, sok helyen csökkentette a sebességhatárokat. Mindez dugókhoz és káoszhoz vezetett, amit mára megelégeltek az autósok.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A nyár folyamán rendszeresen járta az érintett útszakaszokat és azt tapasztaltuk, hogy az ideiglenes biciklisávokat kevesen használják, azok balesetveszélyesek, az autósok pedig fel már a nyáron dugóban ültek és fel voltak háborodva.

Kerékpársáv a Baross utcában

A Pulzus Kutató által készített felmérés szerint a budapestieknek csak 32 százaléka támogatja a kerékpársávokat, 23 százalékuk kizárólag abban az esetben, ha az érintettek többsége is ezt akarja.

Kerékpársáv a Baross utcában

A Magyar Autóklub felmérése szerint a legforgalmasabb napokon átlagosan 145-en kerékpároznak a Nyugati pályaudvar és a Corvin negyed között, vagyis irányonként mindössze 73-an. Ezzel szemben napi 40 ezer gépjármű halad át ugyanezen a szakaszon, ugyanakkora sávban.

Kerékpársávok Budapest
Fotó: Markovics Gábor

A helyzet jövő héten válik kritikussá, amikor a diákok visszatérnek az iskolákba. Ha tovább folytatódik Karácsony emberkísérlete, aligha jutnak el az első tanórára.

 

Karácsony Gergely fejezze be az autósüldözést!

Fürjes Balázs államtitkár arra hívta fel a főpolgármester figyelmét, hogy autóval közlekedni egy nagyvárosban nem deviencia és nem bűn. Nyomatékosan kérte Karácsony Gergelyt, hogy hagyjon fel az autósok üldözésével és megbélyegzésével, szüntesse meg az iskolakezdésre a sávlezárásokat.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?