Létrehozva: 2021.11.13.

A főpolgármester most éppen bérbe adná a városházát – Karácsony össze-vissza beszél

Figyelemre méltó, hogy Karácsonyék a teljes tagadástól kezdve a kulturális célú hasznosításon át jutottak el a bérbeadási szándékok beismeréséig, és a pénteki televíziós műsorban a főpolgármester már azt is elismerte, hogy egy újonnan létrehozott épületbe költöztetnék a Főpolgármesteri Hivatalt.

Magának többszörösen ellentmondva, új magyarázattal állt elő Karácsony Gergely a városháza-gate kapcsán. A főpolgármester az ATV Egyenes beszéd című, péntek esti műsorában arról beszélt, hogy Barts J. Balázsnak, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezérigazgatójának volt felhatalmazása arra, hogy egyebek mellett a városháza bérléséről tárgyaljon különböző befektetőkkel. „Adott esetben a bérlés belefér. A bérlés belefér, viszont hogy eladjuk, az nem” – hangoztatta Karácsony, hozzátéve: az Anonymus által közzétett hangfelvételen Barts részben azzal a célból beszélgethetett a befektetőkkel, hogy a bérleti konstrukciót tesztelje rajtuk, ami szerinte egyébként nem volt népszerű.

Fotó: MTI / Balogh Zoltán

Figyelemre méltó, hogy Karácsonyék a teljes tagadástól kezdve a kulturális célú hasznosításon át jutottak el a bérbeadási szándékok beismeréséig, és a pénteki televíziós műsorban a főpolgármester már azt is elismerte, hogy egy újonnan létrehozott épületbe költöztetnék a Főpolgármesteri Hivatalt. A kiszivárgott hangfelvételt a főpolgármester nevezte már a kormányzat által megkomponált, „kamutárgyalásnak”, amivel a főváros vezetése szintén saját magával került ellentmondásba, hiszen Karácsony azt is állította, hogy a vagyonkezelő vezetője jelentésében az szerepel, hogy a tárgyalásokat még Tarlós István városvezetése idején kezdeményezték a hangfelvételeken megemlített üzletemberek. Szintén különös körülmény, hogy míg a városvezetés mindössze egy fegyelmit osztottak ki Barts J. Balázsnak, mivel Karácsonyék eddigi kommunikációja szerint Barts. J. Balázs felhatalmazás nélkül, a főváros vezetése háta mögött – őket félrevezetve – tárgyalt a fővárosi önkormányzat legértékesebb ingatlanának eladásáról. A műsorvezető kérdésére Karácsony Gergely azt felelte, hogy továbbra is megvan a bizalom Barts iránt, az elmúlt hét évben végzett munkája alapján. Emlékeztetőül: az Anonymus által nyilvánosságra hozott hangfelvételen Barts Gansperger Gyula egykori Wallis-vezérrel, és egy másik baloldali kötődésű üzletemberrel, Berki Zsolttal beszélgetett a műemlékvédelem alatt álló épületegyüttes eladásáról. A vagyonkezelő vezetője azt állította, hogy a fővárosi kabinetnek kifejezetten tetszett a városháza nagy részének értékesítését is magában foglaló elképzelés.
Néhány napja még fake newsról, szánalmas propagandáról, lakájmédiáról beszélt – most már a főpolgármester sem tagadja, valóban tárgyaltak a Városháza eladásáról – írja a Mandiner.
Bár Karácsony Gergely szerint „nincs Városháza-ügy„, a napokban több nyilvánosságra került hangfelvétel is arról tanúskodik, hogy a fővárosi vezetés komolyan fontolóra vette a Városháza eladását. A Mandiner összefoglalta, mit lehet tudni a hazai sajtóban egyre nagyobb nyilvánosságot magával ragadó fővárosi ingatlanügyekről.

Index: Karácsony eladná a budapesti Városháza épületét

2021. november 4-én az index.hu megírta: Karácsony Gergely eladná a Városháza épületét. Mint fogalmaztak: információik szerint a fővárost vezető koalícióhoz közel álló üzleti körök már meg is tették az első lépéseket a főváros minden bizonnyal legértékesebb ingatlanának eladása érdekében.

Karácsony: Fake news, most olvastam utoljára Indexet

„Az index.hu-t sajnálatos módon elérte a fake news korszelleme” – reagálta Karácsony Gergely közösségi oldalán az Index cikkére. A főpolgármester ekkor azt mondta: az ingatlan értékesítéséről semmilyen döntés nem született, arra nem keres vevőt a Fővárosi Önkormányzat.„

Index: Szerződés bizonyítja, hogy eladnák a Városházát

„A főpolgármester határozott tagadása kissé elhamarkodottnak tűnik, ugyanis egy, az Index birtokába jutott szerződés szerint már meg is bíztak egy ingatlanközvetítő céget, hogy vevőt keressen Budapest Főváros Önkormányzata valószínűleg egyik legértékesebb ingatlanára” – reagált a portál Karácsony Gergely bejegyzéseire. Az Index kiderítette azt is: a szerződésben megbízóként a Berki Zsolt tulajdonában lévő Northern Rock Kft. szerepel, amely úgy kínálja eladásra az ingatlant, hogy láthatóan beható ismeretekkel rendelkezik annak paramétereiről, valamint az értékesítéshez az önkormányzatnál meglévő jó kapcsolataira való célozgatással igyekszik megnyerni a majdani befektetőt.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy fájdalmai voltak, megműtötték Balázs Klárit

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

borsonline.hu

Ennek a 4 csillagjegynek nagy pénz üti a markát még idén tavasszal

vg.hu

Döntöttek az új üzemanyagárakról: szerdától megint drágább lesz a benzin – nem is kevéssel

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

hirtv.hu

Varga Judit interjúja után feljelentést tettek

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

„7 évvel az esküvő végre gyermekünk születhet, de a feleségem olyan kéréssel állt elő, hogy felmerült a válás”

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

INSIDER

Megszólalt egy szakértő Varga Judit bejegyzéséről: ez a bántalmazás tankönyvi példája

INSIDER

Ismét tetten érték az uniós pénzek ellen lobbizó baloldalt

INSIDER

Dráma Szombathelyen: nyílt utcán élesztették újra a nyugdíjast

INSIDER

Készülj fel a hosszú hétvégére: ilyen idő lesz húsvétkor

INSIDER

Gulyás Gergely a műtétjéről: újra kellett tanulnom járni

INSIDER

Minddel tisztában vagy? Összeszedtük, mire emlékezünk a húsvéti nagyhéten