INSIDER

A boltokban már megkezdődött a karácsonyi őrület!

Még alig van október, de máris öntik ránk a karácsony-érzést a kereskedők. Egyre nagyobb bizniszt csinálnak a vásárlási őrületből, és egyre előrébb hozzák a szezont…
  • Szerző: Ripost

Bár a hidegfront már megérkezett, de fagyokról szó sincs, még az iskolák őszi szünetéig is van hátra majdnem egy hónap, nemhogy a Mikulásig vagy a szentestéig – nem mondhatni, hogy dühöng a karácsonyi hangulat… Az üzletláncok mégis úgy csinálnak, mintha máris nyakunkon lenne az ünnep!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Idén is a KIK nyitotta meg a szezont, döbbenetes módon már júliusban! A főleg ruhákat és lakástextilt, kiegészítőket, játékokat kínáló üzletlánc boltjaiban már a nyár közepén végén kirakták a karácsonyi holmikat, rögtön a Helloweennel együtt. Amikor megkérdeztük egy eladótól, hogy miért, azt mondta: ők akarnak lenni az elsők…

A Kika bútoráruházakban már teli vannak a polcok karácsonyfadíszekkel, Mikulás-figurákkal, ünnepi díszpárnákkal, havas tobozokkal.

 

A Müller drogériákban pedig máris kiemelt helyen sorakoznak az adventi naptárak, karácsonyi süteményes fémdobozok, valamint a különféle csokimikulások. Utóbbiak között egyébként már nem csak klasszikus, piros-fehér ruhás és sapkás, de vagány, napszemüveges, a mobiljáról fejhallgatón keresztül feltehetően karácsonyi dalokat hallgató változat is kapható…

De már az interneten is tobzódik a karácsony: a Praktiker honlapján már most halomban állnak a műfenyők a fehértől az aranyon át a hagyományos egyszínű, illetve havas örökzöldig hasonlóképpen a mukaracsonyfa.hu oldalig, amely már „szezon előtti kiárusításban” árulja a fákat.

Az akció lapzártánkkor még 3 napig tartott – ez azt jelenti, hogy náluk vasárnap után már itt a karácsonyi szezon?

Több városban már szerelik a karácsonyi díszeket

Az első karácsonyi égősorokat már felszerelték a fővárosban, az Andrássy úton. Budapesten 200 fenyőfa díszkivilágítására és 60, közvilágítási oszlopokra felszerelendő fénymotívumra írtak ki pályázatot a napokban, ezek majd novemberben kerülnek ki.

 

Debrecenben is már darus kocsiról szerelik az idei karácsonyi ünnepek esti díszkivilágításának füzéreit. A haon.hu beszámolója szerint azért kezdték el már ilyen korán, mert nagyon nagy méretű lesz a dekoráció idén.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?