INSIDER

700 embert helyeztek karantén alá egy tömbházban, 120-an már megfertőződtek

Az épület lakói közül eddig 120 embernél mutatták ki a koronavírust, aminek hatására a hatóságok úgy döntöttek, hogy senki nem hagyhatja el az óriás komplexumot. A főként bevándorlók lakta épületben egyre feszültebb a helyzet, legutóbb meg is dobálták a rendőröket.
  • Szerző: WM

A lakók egyáltalán nem értik, hogy miért nem hagyhatják el az otthonaikat. Miután a hatóságokat többször is értesítették a környékbeliek a kijárási tilalom megszegéséről, úgy döntöttek, hogy ideiglenes kerítést húznak a háztömb köré. A helyzet azonban már annyira elmérgesedett, hogy rohamrendőröket kellett Göttingenbe vezényelni, hogy lenyugtassák a kedélyeket. A lakók azonban különböző tárgyakkal dobálták meg az egyenruhásokat, akik közül többen meg is sérültek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: AFP

Még a város polgármestere is a helyszínre sietett, hogy megpróbálja elmagyarázni az ott élőknek, hogy miért szükségesek ezek a szigorú intézkedések.

Az egészségügyi dolgozók arra készülnek, hogy hamarosan újabb vizsgálatokat végeznek el azokon, akiknek először negatív eredményt mutatott a koronavírus-tesztje. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a lakók többsége nehéz körülmények között él, ami tovább gerjeszti a feszültséget. A 700 lakóból ráadásul körülbelül kétszázan fiatalkorúak vagy gyerekek.

És ezeket olvastad már?