INSIDER

50 év után találta meg legénykori barátját ez a szentendrei nagypapa

Unokáinak köszönhetően találta meg fél évszázada nem látott barátját egy szentendrei nagypapa! Tóth László idén lesz 80 éves, szerettei pedig elhatározták, hogy megtalálják neki rég nem látott cimboráját, Balassa Andrást.
  • Szerző: N.E.

Fél évet adott magának Piet Appelman, a 24 éves szentendrei fodrász, hogy unokatestvérével megtalálja nagypapája 50 éve nem látott barátját. A Facebookra kitett felhívás 5 nap alatt célba talált.

Rengetegen megosztották a bejegyzésemet, bejárta fél Európát

– mondja lapunknak Piet Appelman, akinek édesapja holland származású. A család már többször is próbálta megtalálni Bandi bácsit, de eddig nem jártak sikerrel.

Egy ismerősöm szólt, hogy lehet, engem köröznek az interneten

– veszi át a szót nevetve Balassa Bandi.

"Bandi annyit írt nekem éjszaka, hogy „Megtaláltál” és csatolta a telefonszámát. Olyan izgalomba jöttem, hogy azonnal felkeltettem a nagyszüleimet. Így már nem lesz a papámnak augusztusban akkora meglepetés, de jobb ez így" – magyarázza a fiatalember.

A két jó barát már a héten találkozott.

 "Egymás nyakába borultunk, mikor belépett az ajtón a feleségével. 1968-ban találkoztunk utoljára. Kiderült, tíz éve ő is keresett engem, de nem járt sikerrel. Most viszont újra egymásra találtunk" – mondta boldogan László, aki rendkívül hálás az unokáinak.

És ezeket olvastad már?