INSIDER

25 milliót loptak el egy magyar luxushotelből

Egy éve nyomoz már az ügyben a rendőrség. Egy személyt hallgattak ki gyanúsítottként.
  • Szerző: BDF

Elképesztő vagyont zárt a luxushotel szobai széfjébe Ahmad Farah ékszerkereskedő, ám amíg megvacsorázott, a gyanúsítás szerint a szobalány 25 millióval lophatta meg.

A kuvaiti férfi elismert óra- és ékszerkereskedő, aki évek óta kéthavonta jár Budapesten, és a biztonság miatt csakis valamelyik luxushotelben lakik. Így történt tavaly is.

„Több száz milliós értékkel érkeztem Kuvaitból az üzleti útra, ahogyan szoktam. (…) A biztonság miatt választottam a fővárosi luxushotelt. A szoba számkombinációs széfjében helyeztem el az értékeimet” – mondta a Blikknek a kereskedő, aki 200 ezer euró és 50 ezer dollárnyi pénzköteggel, az üzlethez szükséges forgótőkével, valamint nagy értékű óra- és ékszerkollekcióval és 12 darab bankkártyával érkezett hazánkba.

Fotó: Ripost/ Markovics Gábor

A férfi az egyik ismerősével vacsorázott, majd amikor visszatért a szobájába, a széfet zárva találta. Csak később szeretett volna pénzt kivenni a trezorból. Rögtön észrevette, hogy valami nem stimmel.

„Azonnal láttam, hogy hiányzik egy összegumizott köteg, vagyis 50 ezer euró. Amikor átszámoltam többit, kiderült, hogy abból is eltűnt. Összesen 25,6 millió forint hiányzott” – panaszolta a kereskedő, aki bár kutakodás nyomát nem látta a szobában, rendőrt hívott a helyszínre.

A hatóságok nyomoznak az ügyben, lopás miatt egy személyt hallgattak ki gyanúsítottként.

„A szoba mágneskártyás beléptetőjének adatait a hotel informatikai rendszere rögzítette. Az üzletember távollétében a hotel szobalánya két alkalommal teljesen indokolatlanul járt dolgozói belépőkártyával a szobában, így okkal lett a lopás gyanúsítottja” – mondta el dr. Beleznay Zsolt, az üzletember ügyvédje.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?