INSIDER

Megszólalt a pátyi boncmester ügyvédje: nem számíthat komoly büntetésre

A boncmester lánya teljesen felháborodott az ítélkezők hozzáállásán.
  • Szerző: Ripost

Az egykori pátyi boncmester sosem szeretett volna a hírekben szerepelni, egyedül a túlélésre vágyott. A Bors megtalálta a férfit, aki annyira retteg a nyilvánosságtól, hogy az utcára sem szívesen megy ki, ezért az ügyvédjéhez irányította a lapot, aki elmondta álláspontját.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Azért vállaltam el az ügyet ingyen, mert a tények ismeretében meggyőződtem arról, hogy a férfi senkinek sem ártott” – mondta a Borsnak dr. Magyar György.

„Egy anyagilag és erkölcsileg is tönkrement emberről van szó. Arra vállalkozott, hogy egészségügyi intézményeknél lévő, vizsgálatokra kimetszett emberi szövetdarabok elszállításáról és megsemmisítéséről gondoskodjon. A krematórium szolgáltatásáért viszont fizetni kell, ám ő a költséget nem tudta kigazdálkodni. Ennek ismeretében a szöveteket hazavitte azzal a tervvel, hogy a későbbiekben teljesíti a kötelezettségét, amikor pénzhez jut” – magyarázta Magyar György, aki fontosnak tartja hangsúlyozni: szó sincs szervkereskedelemről, de még az előzetes információkban megjelent végtagokról vagy szervekről sem.

„A védencemet egyes fórumokon szervkereskedőnek állították be, aki halottakat szeletelt fel. A félrevezetett közvélemény előtt egyértelműen megsértették a személyiségi jogait a valótlanságokkal” – hangsúlyozta az ügyvéd.

A pátyi horrorkertként elhíresült ingatlan udvarán emberi maradványokat tartalmazó hordókra bukkantak
Fotó: MTI

A Bors azt is megtudta, hogy a volt boncmester milyen körülmények között bukott le. R. Dénes annyira nehéz helyzetbe került, hogy kénytelen volt 100 ezer forint alatt eladni az autóját, amit a szövetek szállítására is használt. A vevőknek átadta a slusszkulcsot, mert arra sem volt pénze, hogy odautazzon a régi házába, és a gépkocsit személyesen adja át. A vásárlók elmentek a járműért, de aztán alaposabban szétnéztek az udvaron, és jelezték a rendőrségnek, hogy milyen tégelyeket találtak. Magyar szerint R. Dénes nem számíthat komoly büntetésre. Tette hordoz magában csalási elemeket, hiszen nem végezte el a feladatot, amiért a kórházakban a pénzt átvette.

R. Dénes részben beismerő vallomást tett kihallgatásán
Fotó: Bors

R. Dóra, Dénes lánya szerint felháborító, hogy az emberek a tények ismerete nélkül ítélkeznek az édesapja felett, és mindenféle pletykát terjesztenek róla.

„Sokakat érdekel, hogy apa vajon mit csinált a szövetekkel. Elárulom. Semmit! Apám senkinek sem ártott” – szögezte le a Borsnak Dóra.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?