INSIDER

24,01 százalék volt a részvételi arány 13 órakor

A Nemzeti Választási Iroda legfrissebb adatai szerint 13:00-ig a szavazásra jogosultak 24,01 %-a ment el szavazni. Ez 8 százalékkal több, mint öt éve.
  • Szerző: Ripost

Többen mentek el szavazni 13 óráig, mint 5 évvel ezelőtt. Már a 11 órás adatok szerint is így volt.

A budapesti részvétel az országos átlag felett van. A 13 órás összesítésig a fővárosi szavazásra jogosultak 29,06 százaléka járult az urnákhoz.

Egyetlen megyében van 20 % alatt a részvételi arány, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 19,39 százalék voksolt csupán.

„Ha Magyarországon nagy többsége lesz a bevándorlás-ellenes álláspontnak a vasárnapi választáson, akkor hétfő reggeltől az Európai Unió jövőjéről szóló vitákban sokkal eredményesebben tudja a Fidesz-KDNP képviselni azt az álláspontot, hogy nekünk, magyaroknak van egyedül jogunk eldönteni azt, hogy ki jöhet be az országba és kikkel akarunk itt együtt élni" - mondta a külgazdasági és külügyminiszter  Budapesten.

    Szijjártó Péter reményét fejezte ki, hogy magas - a legutóbbi EP-választáshoz képeset sokkal magasabb - lesz a részvétel a vasárnapi EP-választáson, a lehető legtöbb magyar ember elmegy és elmondja véleményét, így a bevándorlás-ellenes álláspont egyértelmű, fölényes győzelmet arat majd.

    Szijjártó  hangsúlyozta: a bevándorláspárti és a bevándorlás-ellenes álláspont közti vitában való győzelem azon múlik, mennyire tudnak győzni a bevándorlás ellenes erők Európa különböző országaiban és Magyarországon.


  A magyar emberek már háromszor világossá tették - nemzeti konzultációban, népszavazáson és parlamenti választáson -, hogy nem akarnak bevándorlókat látni Magyarországon és Európában

- mondta.
 

 

 

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A klasszikus linzer titka
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?