Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2021.06.09.

179 az új fertőzött, elhunyt 6 beteg

179 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 806 385 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

179 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 806 385 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 889 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 720 400 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 56 096 főre csökkent. 549 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 58-an vannak lélegeztetőgépen – írta meg a koronavírus.gov.hu.

Fotó: pixabay.com

Az 5 millió beoltott elérését követően életbe lépett az újraindítás újabb fokozata, sok korlátozás megszűnt, ugyanakkor alapvető védelmi intézkedések még életben vannak, hiszen a vírus még itt van.

Minden olyan helyen továbbra is kötelező a maszk használata, ahol védettek és nem védettek zárt térben találkozhatnak, így a tömegközlekedés során és az üzletekben történő vásárláskor is kötelező a maszk használata.

Június közepétől újabb enyhítés lép életbe. Június 14-étől már falunapot is lehet tartani, és a koronavírus ellen védett ember felügyelete alatt 18 év alattiak is részt vehetnek a zenés, táncos rendezvényeken. Az erről szóló kormányrendelet-módosítások kedden jelentek meg a Magyar Közlönyben. Ötezer lakos alatti település szabadtéri falunapján védettségi igazolvány nélkül is részt lehet venni, de ott legfeljebb 1500 ember tartózkodhat egy időben. Az enyhítések részei az élet újraindításának, amelyben Magyarország a magas átoltottságnak köszönhetően hetekkel megelőzte az európai országok nagy részét.

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 5 311 475 fő, 4 112 876 fő már a második oltását is megkapta. 206 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 806 591 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 7 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 896 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 722 296 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 54 399 főre csökkent. 481 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 57-en vannak lélegeztetőgépen. Az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát. Magyarország továbbra is a második az uniós oltási ranglistán. A magyar lakosság 54,4%-a már megkapta az oltást, szemben az uniós 41,5%-os átlaggal. A regisztráltak száma 5 millió 309 ezer fő és 92%-uk már fel is vette az oltást. Magyarországon is megjelent az indiai vírusmutáns, a védőoltás felvétele ezért is fontos. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon. A kormány szerdai döntéseiről a mai Kormányinfón számolunk be.

Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos levélben köszöni meg a háziorvosoknak az eddig végzett intenzív oltási tevékenységet és arra kéri őket, hogy ösztönözzék a regisztrációra és az oltás felvételére a praxisukhoz tartozó még be nem oltottakat.

Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer, Sinopharm és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen és Moderna oltás is elérhető. Az érvényes regisztrációval rendelkező még be nem oltott 16-18 évesek is automatikusan tudnak foglalni Pfizer-oltást. Bővebben: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/folyamatosan-nyitva-van-az-online-idopontfoglalo

Az oltást igazoló alkalmazás mobiltelefonra ingyenes letölthető, ezzel képes a védettségi igazolvány kiváltására. Bővebben: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/ingyenesen-letoltheto-koronavirus-elleni-vedooltast-igazolo-mobilalkalmazas-szolgaltatoknak

koronavirus.gov.hu

A Google Play áruházban „EESZT alkalmazás” nevű, az App Store-ban pedig „EESZT Lakossagi” nevű applikáció nagyban megkönnyíti mind az oltottak, mind a sok embert fogadó szolgáltatók (pl. mozik, színházak, koncertek, fesztiválok, sport és egyéb rendezvények szervezőinek, vagy akár éttermek) dolgát. Azokon a helyeken, ahol a látogatás védettségi igazolványhoz kötött, a

Az 5 millió beoltott elérését követően életbe lépett az újraindítás újabb fokozata, sok korlátozás megszűnt, ugyanakkor alapvető védelmi intézkedések még életben vannak, hiszen a vírus még itt van.

Minden olyan helyen továbbra is kötelező a maszk használata, ahol védettek és nem védettek zárt térben találkozhatnak, így a tömegközlekedés során és az üzletekben történő vásárláskor is kötelező a maszk használata.

Június közepétől újabb enyhítés lép életbe.Június 14-étől már falunapot is lehet tartani, és a koronavírus ellen védett ember felügyelete alatt 18 év alattiak is részt vehetnek a zenés, táncos rendezvényeken. Az erről szóló kormányrendelet-módosítások kedden jelentek meg a Magyar Közlönyben. Ötezer lakos alatti település szabadtéri falunapján védettségi igazolvány nélkül is részt lehet venni, de ott legfeljebb 1500 ember tartózkodhat egy időben. Az enyhítések részei az élet újraindításának, amelyben Magyarország a magas átoltottságnak köszönhetően hetekkel megelőzte az európai országok nagy részét.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezek a legmegbízhatóbb használt autók, magyar kötődésű modell is dobogóra került

origo.hu

Bezárta a lakásba Varga Juditot a tomboló Magyar Péter

borsonline.hu

Kezdődik az asztrológiai újév: ezekre a csillagjegyekre lesz brutális hatással

mandiner.hu

Szoboszlai egyetlen mozdulattal bolondot csinált a manchesteri világsztárból (VIDEÓ)

ripost.hu

Mindenkit meglepett Kulcsár Edina, bejelentette a nevet

magyarnemzet.hu

Menekülnek az emberek Budapestről, mutatjuk, merre mennek

origo.hu

Leleplező vallomások: Zelenszkij teljesen megőrült, kirobbanthatja a III. világháborút

travelo.hu

Új, közvetlen buszjárattal érheted el Budapestről ezt az európai nagyvárost

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

A fejét is elfordítja, csúnyán kihasználta Magyarország egyik leggazdagabb emberét a barátja

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

ripost.hu

Csillogtak a szemek: talpig feketében, nem akárhol jelent meg Benedek Tibor özvegye, Epres Panni

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Hová lett a pénz? Csődben a város, Budapest baloldali vezetése a duplájára nőtt iparűzési adót is eltüntette

INSIDER

Jonathan 94 tagú német-afrikai családja után évente 1,5 millió eurót markol fel a német államtól

INSIDER

Hatalmas nyomás alatt a lengyel kormány: az év legnagyobb tüntetésére készülnek a gazdák

INSIDER

Emmanuel Macron összevissza beszél, háborúba sodorná Európát

INSIDER

"Senkinek sem kívánom ezt a fájdalmat" – horrorbaleset helyszínén történt újabb tragédia Csótnál

INSIDER

Mindenki erre várt már: hatalmas fordulat áll be időjárásunkban

INSIDER

"Mi lesz így a kislányával?" - 4 éves gyermeket hagyott maga után Szabina

INSIDER

"Gyomoridegem van, amikor arra kell mennünk" – Rettegnek a helyiek a 41-es főúttól