INSIDER

15 éve keresi rejtélyesen eltűnt ikertestvérét a magyar nő

Rejtélyes körülmények között veszett nyoma Szántó Károlynak 2003 nyarán Spanyolországban. A férfit egy helyi család bízta meg munkával, s ő örömmel ment, ám kiutazása után nyomtalanul eltûnt. A máig reménykedő lánytestvér nyilatkozott a Ripostnak.
  • Szerző: Ripost

Tisztán emlékszik Szántó Enikő arra a napra, amikor kiderült: eltűnt az egyik ikertestvére Spanyolországban. Enikő, Gyula és Károly hármas ikrekként jöttek a világra, s szinte elválaszthatatlanok voltak.

15 éve hiányzik az életem egy része.

Mondják, hogy az ikrek között még különlegesebb a kapocs, mint más testvéreknél, s ez ránk, hármas ikrekre még inkább igaz! Együtt nőttünk fel, mindenben segítettük egymást, a másik terhe és öröme a mi terhünk és örömünk volt. Talán ezért is keressük rendületlenül a testvérünket, nélküle a legnagyobb sikerek és a legboldogabb pillanatok sem teljesek

– mondja Enikő, aki a furcsa évforduló kapcsán szólalt meg a %%-nak.


– Kari, merthogy Károlyt mind a mai napig így hívjuk, 2003-ban, 33 évesen kapott egy lehetőséget, hogy Spanyolországban, Lloret del Mar-ba utazzon, ahol egy családnál burkolóként-kőművesként dolgozhatott. Emlékszem, hogy örült a lehetőségnek, hiszen gondoskodni akart az akkor alig pár hónapos kislányáról és szeretett feleségéről.

Több munkással együtt utazott ki, egy nagy családi házban laktak – meséli. – A távolság nem jelentett gondot, mindennap beszéltünk telefonon, s egy alkalommal ki is hívott magához – árulja el a nő, aki, hiába telt el 15 év, azóta is igyekszik felidézni azokat a részleteket, amelyek nyomként szolgálhatnak és elvezethetnek Károlyhoz.
– Emlékszem, épp a pólóját vette fel, amikor a hasánál egy hatalmas karcolást láttam. Rákérdeztem, de nem akart válaszolni.

„Megvertek!”

– mondta végül, s ezzel lezárta a témát… – meséli Enikő, aki némi aggodalommal tért haza, de bízott abban, hogy a testvére tudja, mit csinál és biztos minden rendben lesz. Ám a nő optimizmusa nem tartott sokáig, egy idő után ugyanis Károly már a telefont se vette fel.

Ekkor tudtam, hogy baj van...

Kíváncsi vagy a folytatásra? Érdekel, hogy mit tett a család az eltűnés után, s mi történt Károly kislányával? Akkor keresd a szerdai %% napilapot az újságárusoknál!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?