INSIDER

14 gyereket ápolnak kórházban koronavírussal Magyarországon

Az operatív törzs tájékoztatóján elmondták, egyik gyermek sem szorul intenzív ápolásra.
  • Szerző: Ripost

Müller Cecília a szerdai sajtótájékoztatón nem tudott részt venni, helyette Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője ismertette a friss adatokat. Mint mondta, az elhunytak 6 százalékának nem volt krónikus megbetegedése.

Elmondta, hogy 25 kórházban ápolják a koronavírusos betegeket jelenleg. 14 gyereket ápolnak kórházban, de ők nem szorulnak lélegeztetőre és intenzív kezelésre.

Galgóczi Ágnes is hangsúlyozta, hogy mindenki oltassa be magát az influenza ellen, a vakcinák már a háziorvosok rendelkezésére állnak. Ez most mindenkinek ingyenes.

Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese a tájékoztatón elmondta, egy hónapja élnek újra a rendkívüli intézkedések, azóta 566 embert kellett a tömegközlekedésben maszkviselésre bírni – most egy nap alatt 10 ilyen eset volt -, 16 esetben rendőri intézkedésre volt szükség, 1 esetben volt csak szükség pénzbüntetésre.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy Ausztriából Magyarországra egészségügyi vizsgálat van, amennyiben a határon az egészségügyi vizsgálat negatív eredményt mutat, 10 nap hatósági házi karantén következik, ez alól 2 negatív PCR-teszttel lehet szabadulni. Ilyen teszteredményt a schengeni államokból is lehet hozni.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Lazac, töltött káposzta, pulykasült? Segítünk, hogy mi kerüljön karácsonykor az asztalra

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?