Létrehozva: 2019.11.27.

128 migránst fogtak a magyar rendőrök, új útvonalon özönlenek

Ugrásszerűen nőtt a Magyarországra érkező illegális bevándorlók száma. A hétvégi 450 után kedden egyetlen nap alatt 128-at kaptak el a magyar rendőrök. Két irányból is jönnek: a délvidéki magyar településeket elözönlötték a migránsok, miután felszámolják a magyarkanizsai táborokat, a boszniai Bihác táboraiban pedig hatalmas problémák vannak.

Az elmúlt napokban szinte megrohamozták az illegális migránsok déli magyar határt. A hétvégén 436 illegális migránst kaptak el a rendőrök, hétfőről keddre virradó éjjel pedig 128 illegális határátlépőt fogtak el csak Bács-Kiskun megyében. Mint a Ripost hétfőn megírta, a migránsok zöme Hercegszántónál közelíti meg országunkat, itt a Duna holtágai, és a Duna-Dráva Nemzeti Park sajátságos természeti viszonyai miatt egy részen nem véd minket kerítés.

Fotó: police.hu

Az ijesztő számok legfőbb oka a közeledő tél, de a balkáni országokba zúduló menekültáradat és az ott dúló feszültségek is arra sarkallják a migránsokat, hogy hazánk felé próbálkozzanak a nyugatra jutással. A déli határtól mindössze 20 kilométerre fekvő Magyarkanizsán múlt héten már válságstábot állítottak fel, miután a települést szinte elfoglalták a migránsok. „Ma 30 személyt számoltunk meg a fürdő melletti parkban és mind fiatal férfi” – írta a Facebookon egy ijedt magyarkanizsai. Keddre virradóan azonban felszámolták a város közelében található három tábort. A válságstáb vezetője arról beszélt, hogy körülbelül 400 migránst eresztettek szélnek. Bár felajánlották nekik, hogy a közelben lévő befogadóállomásokra szállítják őket, a menekültek nem éltek a felkínált lehetőséggel, inkább gyalogosan indultak Magyarország irányába, Martonos felé – vélhetően annak reményében, hogy átjutnak a kerítéssel nem védett zöld határon.

Eközben a Bosznia-Hercegovina északnyugati részén fekvő Bihácsnál is súlyosak a gondok. A szombati zavargásokban menekültek csaptak össze, és megrongálták a helyiek utcán parkoló autóit. A helyzet itt rendkívül bonyolult, júliusban ugyanis Bihácstól körülbelül 5 mérföldnyire kialakítottak egy sátortábort Vucjakban, november 13-án pedig bejelentették, hogy ez a tábor télen is várja a menekülteket. A nemzetközi sajtó azonban folyamatosan arról cikkezik, hogy ezt a tábort inkább be kellene zárni, mert a minimális életszínvonalat sem biztosítja a menekültek számára. A közelgő tél miatt innen is rengetegen indulnak útnak Magyarország felé. Bihács az embercsempészek által is ismert és kedvelt hely, ráadásul a közelében fekvő E73-as autópálya egyenesen a Duna-Dráva Nemzeti Parkba fut bele.

 

Új útvonalat is találtak a migránsok Bosznia-Hercegovina déli, Horvátországgal szomszédos részén a lakók egy része már felfegyverkezett. Ljubuski és Crveni Grm bosnyák településeken a napokban állandóan lettek a zavargások, a migránsok házakba törnek be szállásért és élelemért. a helyiek nem érzik magukat biztonságban. A két település egy új migránsútvonal mentén fekszik, a menekültek innen próbálják Horvátországot megközelíteni, hogy onnan Magyarországra és Ausztriába jussanak át.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kísérteties alak jelent meg a Hold mögött

origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten

metropol.hu

Közleményt adtak ki a Házasság első látásra című műsorral kapcsolatban

vg.hu

Benzinárstop: az olcsó üzemanyag jöhet, az üres töltőállomás nem

metropol.hu

Házasság első látásra: Így még nem láttad Hildát

mandiner.hu

Politikai dráma Pest vármegyében: nemcsak Magyar Péter, legújabb szövetségese is a nagypolitikába vágyik

origo.hu

Király Viktor elmondta, miért ment tönkre a házassága

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Győr belvárosában járt Orbán Viktor, folytatódott az országjárás

INSIDER

Megérkezett a veszélyjelzés: erre kell felkészülnünk a mai napon!

INSIDER

Bilincsben vitték el: botrányos, mire vetemedett a magyar nő az autópályán

INSIDER

Kocsis Máté: Benyújtottuk az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

INSIDER

Nem állt le az ámokfutó, tömeges mészárlást készíthetett elő a miskolci férfi