INSIDER

Előkerült egy új információ: 10 év után felgöngyölítették a brutális törökbálinti ügyet

A felfüggesztett nyomozás aktáját egy új információ miatt vették elő, így a 10 évvel ezelőtti támadás gyanúsítottját előállították.
  • Szerző: Ripost

Tíz évvel ezelőtt, 2010. szeptember 2-án éjszaka két akkor még ismeretlen férfi tört be egy törökbálinti asszony házába. Átmásztak a kerítésen, majd a bukóablakon bejutva támadtak az alvó, akkor 65 éves nőre. Kiráncigálták az ágyból és késsel fenyegetve kényszerítették a széf nyitására, amit az állán, a nyakán és a karján vágott, nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett asszony teljesített.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A rablók kimarkolták a kötegnyi valutát és közel 100 ezer forintot, magukhoz vettek egy több százezer forintot érő fényképezőgépet, majd ráparancsoltak áldozatukra, hogy ne merje értesíteni a rendőrséget, végül elmenekültek.

Felgöngyölítettek egy ügyet 10 év után

Felgöngyölítették a 10 évvel ezelőtti ügyet (Fotó: police.hu)

A rendőrök hónapokig keresték a támadókat, a beszerzett adatok azonban nem bizonyultak elegendőnek az ügy megfejtéséhez. Egy idő után a nyomozást felfüggesztették, de el nem feledték.

Idén januárban esett be olyan, eredménnyel kecsegtető információ, amely végül elfogáshoz vezetett. A rablási nyomozók már az információ ellenőrzése közben sejtették, hogy tíz év után fordulóponthoz értek. Megfelelő előkészítés és felderítés után 2021. február 16-án hajnalban egy dunaharaszti címen megjelentek, majd a gyors és eredményes műveletnek köszönhetően a 45 éves B. Csabát előállították. A gyanú szerint ő és jelenleg ismeretlen bűntársa követte el a támadást.

Kihallgatásán a gyanúsítás ellen nem tett panaszt, a bűncselekmény elkövetését tagadta.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Rablási Alosztályán felfegyverkezve elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás az azóta letartóztatott B. Csaba ellen – írja a police.hu.

És ezeket olvastad már?