KÜLFÖLD

Ilyen nincs! A repülőtéren letartóztatták, majd elengedték az ISIS-harcosoknak vélt házaspárt

Az eset annyira döbbenetes, hogy kár lenne előre elárulnunk a csattanókat, merthogy több is van belőlük. Aki hüledezni szeretne, olvassa el!
  • Szerző: SZM

Egy meg nem nevezett brit pár négy évvel ezelőtt úgy döntött, hogy Szíriába költözik és csatlakozik az Iszlám Államhoz. Majd néhány nappal ezelőtt megérkeztek a manchesteri repülőtérre, két, Szíriában
született hontalan gyermekükkel. A reptéren terrorizmus támogatásának vádjával őrizetbe vették őket. Megkérdezték tőlük, hogy hol voltak és mit csináltak, de ők egy szót sem szóltak. A csomagjaikban találtak három készüléket, s a nyomozók úgy gondolták, hogy azokat elemezve kiderül róluk valami. Igen ám, de az eszközöket a házaspár titkosította, ezért a hatóság egyelőre semmilyen adathoz nem fér hozzá.

Úgyhogy szabadon engedték őket, ők pedig a mai napig vidáman járhatnak-kelhetnek Nagy-Britanniában, hiszen korábban már brit állampolgárok voltak. De ez még nem minden! A férfi ellen a Belügyminisztérium még tavaly az országból való ideiglenes kizárási
parancsot (TEO) adott ki, hogy megakadályozzák őt a visszatérésben. Rejtély, hogy ez miért nem derült ki a repülőtéren.

Így a család visszatért Leicestershire-be, és a gyermekeiket átmenetileg nevelőszülőknél helyezték el. De történt még egy fordulat! A pár jól menő ügyvédek segítségével panaszt tett a helyi rendőrség ellen, mondván: „zaklatják” a családot... Úgyhogy csak ez a bírósági eljárás becslések szerint a brit adófizetőknek több tízezer fontjába kerül majd, miközben a hatóságok alighanem szorgosan dolgoznak azon, hogy valamilyen terhelő bizonyítékot is előássanak a pár szíriai múltjából.

Forrás: Dailymail

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?