KÜLFÖLD

Ijesztő! Naponta 120 késelés történik Franciaországban

Egyre veszélyesebb az élet a franciáknál – olvasható a 888.hu hírportálon.
  • Szerző: Ripost

A francia Országos Bűnmegelőzési és Bűnmegfigyelési Központ (ONDRP) adatai szerint 2015 és 2017 között nagyjából 44 ezer késelés történt az országban évente, ami átlagosan napi 120 incidenst jelent.

A Le Figaro című francia lap szerint átlagosan 118 ezer olyan ember él az országban, aki azt állítja, hogy korábban erőszakos bűncselekmény áldozata volt. Az egyik legelterjedtebb fegyver az erőszakos támadások kivitelezésére a kés volt.

Képünk illusztráció (Fotó: MTI/AFP)

Egy felmérés szerint a franciák 34 százaléka azt állítja, hogy őt támadták már meg kővel vagy valamilyen egyéb tompa tárggyal, míg 9 százalék szerint ellene lőfegyvert használtak.

A halálos kimenetelű bűncselekményekre vonatkozóan 34 százalékukat szúrófegyverrel követték el, míg 28 százalékukat lőfegyverrel.

Érdekesség továbbá, hogy Franciaországban az elmúlt évtizedben meredeken nőtt a gyilkosságok és gyilkossági kísérletek száma. Míg 2009-ben csak valamivel több mint 1700 esetet regisztráltak a hatóságok, 2018-ban már közel 3200 incidens történt.

A francia gloire, a nemzeti büszkeség lassan átadja a helyét a nemzeti rettegésnek.

A rendőrök elleni támadások egyre gyakrabbak franciaországi városokban, ahol már attól sem riadnak vissza egy felvétel tanúsága szerint, hogy egy motoros rendőrt szedjenek le a járművéről, hogy aztán a falkában támadó emberek üssék-rúgják a földre kényszerült rend őrét.

 

Állandó bandaháborúk

Párizsban szinte állandósultak a migráns vagy migráns hátterű bűnözői bandák utcai háborúi. Az utcai leszámolások résztvevői és áldozatai egyre fiatalabbak lesznek, akik sokszor még gyerekek, leginkább Párizs északi, északkeleti, migránsok lakta, elhanyagolt no-go zónáiban bújnak meg. Itt nincs rendőri ellenőrzés, mert a rendőrség be se mer menni a városrészbe, a radikális iszlám felügyelete alatt álló területen kialakult párhuzamos társadalomban terroristák, kábítószercsempészek, pénzmosodák, prostituáltakat futtató hálózatok működnek. Párizs 18. kerületét, ahol többek között Párizs egyik leghíresebb katedrálisa, a Sacré-Cœur és körülötte világhírű művésznegyede, a Montmartre található, marokkói utcagyerekek tartják rettegésben. Egy 1999-es adat szerint ebben a kerületben a 18 év alatti fiatalok aránya 54,2 százalékban kerül ki migránsok közül, vagy olyan családból, ahol legalább az egyik szülő migráns.

Mivel Franciaországban tilos etnikai alapú statisztika készítése, csak becslések állnak rendelkezésre.

Részben a magyar kormány sikere, hogy januárban a migránsbűnözésről vitáztak az EP-ben. Hidvéghi Balázs EP képviselő kiemelte: a szocialisták most is mindent megtettek, hogy a probléma ne kerüljön napirendre.

 

És ezeket olvastad már?