POLITIK

Így fogadta a legkisebb elefánt a Mikulást és krampuszát

Boldogan hempergett a Mikulás ajándékai között a Fővárosi Állatkert legkisebb, mindössze egy hónapos elefántja.
  • Szerző: PZs

Ha valaki lemaradt volna róla, videókon is megnézheti az állatkert legújabb sztárjának Mikulás napi boldogságát. De ez nem minden, bármikor rá is kapcsolódhatnak az érdeklődők a megújult kamerákra az interneten, és így nyomon követhetik a kiselefánt fejlődését.

A két elefántgyermek izgatott trombitálás közepette fogadta a Mikulást december 6-án, hiszen rengeteg gyümölcsöt és zöldséget kaptak. A legkisebb elefánt, Arun csupán egy hónapos, így ő még csak szagolgatta a finomságokat, hiszen egyelőre anyatejet fogyaszt. De ő is érezte testvére és anyja örömét, így boldogan játszadozott a gyümölcsök között.

 

"Már sokat nőtt, körülbelül 100 kilót nyom, ez egy hónap alatt plusz tíz kilót jelent. Az ormányát is elkezdte használni, már el-elvesz tárgyakat, amiket felé nyújtanak. A családjával, Ashával és Angelével pedig rendszeresen együtt sétálnak, közrefogják Arunt, így tanítják" – tudtuk meg Hanga Zoltántól, a Fővárosi Állatkert szóvivőjétől.

A vidám Mikulás-ünnepről videót is közzé tett az állatkert, és a webkamerákon is bármikor el lehet csípni egy hasonló pillanatot, ha éppen kinti sétáján van az elefántcsalád, amit ilyenkor télen általában 11 és délután 1 óra között tartanak, ha az időjárás is engedi.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?