Létrehozva: 2020.05.27.

Így „diktatúráztak” Gyurcsány és tanítványai: elkúrták, nem kicsit, nagyon

A kormány kedden benyújtotta az Országgyűlésnek a rendkívüli jogrend visszavonásáról szóló törvényjavaslatot, és ezzel végképp bebizonyosodott, a diktatúrát kiáltó ellenzék hazudott éjjel-nappal, itthon és külföldön. Nem kérnek bocsánatot, pedig tudják: elkúrták, nem kicsit nagyon.

Szerző RIPOST

 

2020. május 26. – A kormány benyújtotta az Országgyűlésnek a rendkívülijogrend visszavonásáról szóló törvényjavaslatát. 2014. május 26. – Gyurcsány Ferenc Balatonőszödön elmondta hírhedett beszédét, hogy az ország élén állva végighazudták az utolsó másfél-két évet.

2020. május 26-án az ellenzék elmondhatta volna a maga hazugságbeszédét, hogy amit a járvány elleni védekezés idején folyamatosan sulykoltak itthon és külföldön, abból egy szó nem volt igaz. Megtehették volna, hogy bocsánatot kérnek, nem tették meg. Pedig, Gyurcsánnyal együtt a Parlament lépcsőjén szépen felsorakozva elmondhatták volna: ezt elkúrtuk, nem kicsit, nagyon.


A Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP, a Párbeszéd, valamint a Momentum politikusai, független országgyûlési képviselõkkel kiegészülve közösen álltak ki az Országház fõlépcsõjére a kormánnyal szembeni ellenállás jegyében. Most is összejöhetnének, s harsányan mondhatnák: Hazudtunk éjjel-nappal, elkúrtuk, nem kicsit, nagyon! .
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

 

Vegyük sorra, miket is mondtak a demokrácia felkent őrzői, Gyurcsány Ferenctől Dobrev Klárától Szabó Tímeán és Tóth Bertalanon keresztül Jakab Péterig bezárólag!

 

Március 11-én rendkívüli jogrendet és veszélyhelyzetet hirdetett a kormány, március 16-tól bezárták az iskolákat, lezárták a határokat.

Orbán Viktor március 18-án bejelentette a legújabb, a gazdaság védelmével kapcsolatos kormányzati intézkedéseket.

Március 30-a, a rendkívüli jogrend elfogadása.

A Jobbik elnöke, Jakab Péter ezt nyilatkozta: Magyarország miniszterelnöke elérkezettnek látta az időt, hogy megkoronázza tízéves rezsimépítését, és ezzel képletesen megkoronázza saját magát is.

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője: Nincs teljhatalom Orbánnak!

Április 6-án Orbán Viktor meghirdette a gazdaságvédelmi akcióterv második ütemét.

Tordai Bence (Párbeszéd) reakciója: Orbán Viktor diktátorosat játszik.

Április 9-én a kijárási korlátozások határozatlan időre történő meghosszabbításáról döntött a kormány.

A miniszterelnök értelmesnek és sikeresnek nevezte az addigi védekezést, kiemelve, hogy sikerült lelassítani a járvány terjedését. Orbán Viktor az idősekre való odafigyelésre, a megfelelő távolság megtartására és a csoportosulások elkerülésére kérte a lakosságot a húsvéti hétvége előtt.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke: Előbb-utóbb érvényt fogunk szerezni a 21. századi demokráciának is.

Április 17-én az Európai Parlament Magyarországot kritizáló állásfoglalást adott ki a rendkívüli jogrend miatt.

Dobrev Klára, a DK politikusa : A válság alatt is működik a demokrácia. Na nem Magyarországon, hanem Európában. Nem Orbán-féle teljhatalomra, Európa ellenességre, hanem széles körű együttműködésre van szükség.

Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője: Egy világjárvány közepén és egy gazdasági világválság küszöbén vagyunk. Mégis azt várják, hogy egész Európa tapsoljon nekik és a korlátlan időre korlátlan hatalmat biztosító felhatalmazási törvényüknek.

Április 29-én, Oláh Lajos, a DK képviselője: a kabinet azért hívta egyeztetésre az ellenzéket a pártfinanszírozásról, mert azt szeretné eljátszani, hogy nincs diktatúra.

Május 2-án Tóth Bertalan, az MSZP elnöke azt írta a Facebookon: Szomorú, hogy 30 évvel a rendszerváltás után újra a szabadságjogokért, a jogállamért és a demokráciáért kell küzdenünk. Hiszen az a köztársaság, ami most van, az csak formájában köztársaság – egy alaki köztársaság –, ami valójában egy önkényuralmi rendszer, amit fel kell számolnunk!

Május 16-án Orbán Viktor megkezdte a fővárosi korlátozások fokozatos feloldását.

Donáth Anna: A magángépekkel türk rokonokhoz, baráti diktátorokhoz repkedő, kórházakban turistaként tébláboló miniszterelnök valamiért pont a legfontosabb vitára nem indul el. Nem mer. Orbán Viktor gyáván viselkedik. Ha így van, megvitatjuk nélküle. (Aznap EP vita volt Brüsszelben, Varga Judit igazságügyi miniszter nem mondhatta el a magyar álláspontot – a szerk.)

Fekete-Győr András: A magyar kormány, amíg Orbán Viktor irányítja, nem segít, hanem elvesz. – Nem a problémák megoldásán dolgozik, hanem azok mélyítésén. Nem velünk van, hanem ellenünk.

Május 18., Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-képviselője az ATV-ben napokkal azután, hogy Orbán Viktor bejelentette, várhatóan a hónap végén a parlament dönthet a rendkívüli jogrend megszüntetéséről, azt nyilatkozta: Olyan dolgok történtek Magyarországon az elmúlt két hónapban, amire egyszerűen nincs magyarázat és aminek nincsen helye egy jogállamban és egy demokráciában. Magyarország már demokráciának semmiképpen nem nevezhető, hanem egy hibrid rendszer, vagy egy diktatúra.

 

2020. május. 26. – A hazudozás folytatódik Gyurcsányék: Orbán gyengeségből és gyávaságból adja vissza a különleges felhatalmazást. Hazudott a kormány: új felhatalmazási törvényre cserélik a régit.

 

Szerző RIPOST

Ez is érdekelhet

origo.hu

Mit szólnak a baloldali jogvédők, hogy Magyar Péter kínozta a feleségét?

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

hirtv.hu

Nem állnak ki Varga Judit mellett + videó

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

mandiner.hu

Bejelentette az ukrán miniszterelnök: Lengyelországgal közös fegyvergyárak létesítését tervezik

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

astronet.hu

Húsvéti hosszú hétvégi horoszkóp 2024. március 29-április 1: Csodaszép ünnepek

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Varga Judit részletesen beszélt a rendőri jelentés történetéről

POLITIK

Már több mint 380 ezren látták a Varga Judit-interjút

POLITIK

Az oroszok újra Herszont támadják

POLITIK

A brit légierő hat vadászgépe Romániába érkezett