POLITIK

Most talán végleg eltehetjük a télikabátokat: ilyen időjárást hoz a hétvége!

Úgy tűnik, szombatra végre megérkezik a régen várt tavasz, és most már tényleg igazi, kellemes időre számíthatunk a hétvége folyamán.
  • Szerző: ripost

Szombatra úgy tűnik, végre megérkezik a tavasz hazánkba is – az időjárás-előrejelzés alapján. Reggel a Dunántúlon kevés lesz a felhő, ezzel szemben a Dunától keletre felhős lesz az ég, viszont a felhősebb keleti vidékeken sem várható csapadék.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A délelőtt folyamán keleten csökken, a Dunántúlon pedig megnövekszik a felhőzet. A gyenge délies szelet mérséklet lökések kísérhetik, így akár egy könnyedebb kabátban is kimerészkedhetünk a természetbe – természetesen a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett!

időjárás

Változást hozhat a hétvégi időjárás
Fotó: Pixabay

Aki délután menne kirándulni, az sem marad hoppon. Bár szombaton a naposabb délelőttöt követően nyugat felől erősen megnövekszik a fátyolfelhőzet és a Dunántúlon erősen szűrt napsütéses idő várható, a sok felhő ellenére csapadék sehol sem várható. A délies szél a Dunántúlon és az Alföld déli részén mérséklet, olykor élénk, másutt általában gyenge lesz – olvasható a metnet.hu előrejelzése alapján.

A hőmérséklet általában 14 és 20 fok közé emelkedik, így enyhe lesz az időjárás.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?