POLITIK

Idén már 5500 migráns próbált bejutni Magyarországra

Januárban és februárban 5500 tiltott határátlépési kísérlet volt a magyar határon, ami jelentős növekedés az előző év hasonló időszakával összehasonlítva – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 aktuális csatornán.
  • Szerző: Ripost

A főtanácsadó elmondta, a kísérletek elhárítása jelentős terhet ró a határon szolgálatot teljesítő rendőrökre és katonákra. Hozzátette: a balkáni útvonalon – az ENSZ adatai szerint – több mint 120 ezer migráns van.

(Fotó: MTI)

A biztonság érdekében tett kormányzati intézkedések mind markánsabban jelennek meg az Európai Unió készülő jogszabályaiban és a közös erőfeszítésekben is – közölte Bakondi György.

„Azt látjuk, hogy a rendszeren, tehát a határőrizeti rendszeren, és ennek a jogi hátterén nem szükséges további változtatást végrehajtani” – fogalmazott.

Azok a tapasztalatok, amelyeket a magyar hatóságok szereztek például a kitoloncolások, vagy a tranzitzóna kapcsán, visszaköszönnek az uniós migrációs és menekültügyi paktumban – mondta a főtanácsadó.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?