POLITIK

Törlődtek az emlékei: születésnapján vitte halálba a tinilányát Ibolya

Az asszony a születésnapi tortáért indult el a lányával, amikor máig tisztázatlan okokból áttért a szemközti sávba.
  • Szerző: ripost

Mankóval, sírva bicegett be a Püspökladányi Járásbíróság épületébe Z-né B. Ibolya, aki 2017. december 22-én szenvedett autóbalesetet.

A kocsiban mellette ült lánya, Orsi, aki aznap ünnepelte a tizennegyedik születésnapját.

Fotó: Pixabay

Épp tortáért indultak, amikor máig tisztázatlan okokból az asszony áttért a szemközti sávba: előbb egy autónak, majd frontálisan egy kisbusznak ütköztek, végül egy nádas területén, a tetejére borulva állt meg a kocsija. Többen is súlyosan megsérültek, de egyedül az anyósülésen helyet foglaló szülinapos Orsi vesztette életét.

Az asszony egy év négy hónapos felfüggesztett fogházat kapott a bírótól, ám ami még fájdalmasabb, hogy a baleset óta semmiféle emléke nincs a gyermekéről.

„Egyáltalán nem emlékszem a balesetre, így fogalmam sincs, hogy miért mehettem át a szemközti sávba. A balesetet megelőző időszak, a 2017-es év fele is teljesen kiesett. Azt is csak elmondásokból tudom, hogy a tortáért indultunk, az ünneplést pedig otthon tartottuk volna. Bármilyen erősen próbálok visszagondolni, egy közös emlék, vagy egy olyan program sem jut eszembe, amit közösen csináltunk a tizennégy gyönyörű éve alatt. Hiába nézem a képeit, akkor sem ugrik be róla semmi. A pszichológusom szerint ameddig nem tudom elengedni, addig vele kapcsolatban semmire nem fogok emlékezni. Nem álmodok vele és nem is akarok, mert az azt jelentené, hogy elengedtem. De erre sohasem leszek képes” – mondta zokogva a Borsnak Ibolya az ítélethirdetés után.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?