POLITIK

Hetente egyszer kijárhat a házi őrizetből VV Fanni elrablója

Védője jó ideje kérelmezte, s egy hónapja végül engedélyezte a bíróság, hogy a máig megoldatlan VV Fanni-ügy egyetlen házi őrizetben álló vádlottja, B. László heti egy alkalommal, három órára elhagyhassa a lakását, s ezalatt bevásárolhasson, elintézhesse a személyes ügyeit.
  • Szerző:

– László a szabad órái alatt a nagymamájának segít, s ilyenkor kocsiba pattan, s elmegy a kertbe, ahol permetez, füvet nyír, mikor, mi a teendő. Majd elmegy bevásárol, s már el is telt az a három óra. A vádlott nagyon ügyel, hogy bőven öt perccel előbb hazaérjen, biztos, ami biztos – kezdte lapunknak a nagybácsi, dr. Brodmann Péter, utalva arra, hogy a lábperec jelezne, s a rendőrök azonnal kiszállnának vagy köröztetnék, ha unokaöccse elkésne otthonról.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

S bár az emberöléssel vádolt dunaújvárosi üzletember örül, s ezek szerint él is a védője által kijárt lehetőséggel, a Bors megtudta, hogy a szabadság íze mégis kissé keserédes a számára.

– Két és fél év után ez egy teljesen új impulzus László számára, hogy utcára mehet, s természetesen egy ilyen helyzetben a szabad ég jót tesz az ember lelkének, de László inkább a kertben, mintsem az utcán tölti az időt ilyenkor. Többször úgy érezte a közértben, hogy felismerik, hogy szúrós, gyűlölködő tekinteteket kap, sokan gyilkosnak hiszik, s ez nagyon megviseli – mesélte lapunknak az ügyvéd nagybácsi, aki szerint nagyrészt unokaöccse mindezt csak beképzeli.

– A legtöbb helyen maszkot kell viselni, némi túlzással a rokonok sem ismerik fel egymást, úgyhogy azt gondolom, ez inkább egy belső szorongás a vádlott részéről, amire bármennyire is szeretem, sajnos azt kell mondjam: a saját hülyeségének köszönheti – tette hozzá objektíven dr. Brodmann.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?